Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Prefectul Palaz, vizită fulger "acasă" la Mazăre

ro

08 Jul, 2011 11:56 993 Marime text

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz, a trimis, ieri, câte o scrisoare deschisă fiecărui consilier local, cu confirmare de primire, în care le spune că îşi doreşte ca ei să voteze responsabil proiectul privind vânzarea Cazinoului. La fiecare scrisoare, a fost ataşată câte o insignă suflată cu aur, reprezentând Cazinoul din Constanţa. Potrivit prefectului, insigna repre-zintă strălucirea acestui monument.

„Nu le pot spune eu cum şi ce să voteze. Le spun doar să voteze res-ponsabil, în favoarea constănţenilor", a declarat Palaz, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe de altă parte, prefectul a mers personal la cabinetul primarului Radu Mazăre, pentru a-i duce o scrisoare prin care îl îndeamnă să se trezească în cel de-al 12-lea ceas şi să manifeste respect pentru istoria şi cultura locală, dar şi pentru constănţeni, însă edilul Constanţei nu se afla la birou, epistola fiind lăsată secretarei acestuia.

„Domnule Mazăre, este de necre-zut cum trataţi acest simbol al Constanţei, ca pe un obiect scos la talcioc, a cărui singură menire este să vă aducă profit. În calitate de prefect, vă asigur că voi face tot ce-mi stă în putere să blochez o eventuală hotărâre prin care să vindeţi Cazinoul. Nu voi epuiza nicio prevedere a legii care să vă împiedice să scoateţi la mezat acest simbol care nu vă aparţine, căci Cazinoul înseamnă Constanţa", îi transmite prefectul, în scrisoare, primarului Radu Mazăre.

De altfel, aceasta este cea de-a doua scrisoare adresată primarului Mazăre de prefectul Constanţei, prima fiind transmisă în luna mai, atunci când a aflat prima dată despre intenţia lui Mazăre de a vinde „această fată bătrână şi urâtă", după cum s-a exprimat edilul Constanţei despre Cazinoul din Constanţa.

Pe de altă parte, prefectul Palaz a declarat că demersul său de a salva Cazinoul de la vânzare va continua, reprezentanţii instituţiei împărţind constănţenilor flayere şi insigne suflate cu aur care reprezintă Cazinoul.

La finalul conferinţei de presă de ieri, Palaz a împărţit angajaţilor din Primărie insigne reprezentând imaginea Cazinoului. Acţiunea a făcut parte din seria de demersuri prin care reprezentantul Guvernului în teritoriu vrea să îi convingă pe consilierii locali să nu voteze pentru vânzarea clădirii istorice.

Aflat la biroul său, viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, a primit atât scrisoarea, cât şi insigna din partea prefectului. După plecarea acestuia din birou, Făgădău a explicat că, înainte de toate, statul, prin Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, are drept de preemţiune şi poate cumpăra Cazinoul dacă doreşte acest lucru.

În cursul zilei de astăzi, începând cu ora 14.00, la Restaurantul „Aurora" din staţiunea Mamaia, are loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Constanţa. Printre cele 49 de proiecte care se află pe ordinea de zi spre aprobare, se află şi cel privind vânzarea Cazinoului din Constanţa.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii