Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Familia scafandrului Ispas, sfâşiată de durere la înmormântarea singurului băiat (galerie foto)

ro

15 Dec, 2010 22:30 4741 Marime text
cap_7.jpgCei veniţi să-şi ia rămas bun de la scafandrul Cătălin Valeriu Ispas spun că acesta i-ar fi dat lui Cristian Zarafu să respire din aerul lui

Locotenentul Cătălin Valeriu Ispas, în vârstă de 27 de ani, angajat în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea", a fost condus ieri pe ultimul drum de aproape 200 de persoane. Scafandrul a fost găsit mort, de angajaţii firmei turceşti Aras, aproape de sala maşini a cargoului turcesc Medy. Locotenentul Cătălin Valeriu Isapas a dispărut în seara zilei de 9 septembrie, alături de scafandrul Cristian Zarafu, de 38 de ani, în timp ce încercau să filmeze unul dintre rezervoarele cargoului turcesc scufundat la şase mile marine de digul de larg al portului Constanţa.

scafandru_2.jpgTrupul neînsufleţit al locotenentului Cătălin Valeriu Ispas, în vârstă de 27 de ani, angajat în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea", a fost depus ieri dimineaţă la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa. De aici, cortegiul funerar a trecut prin faţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, apoi a mers către casa scafandrului, de unde a plecat spre biserica din Eforie Nord. Lăcaşul de cult s-a dovedit neîncăpător pentru cele aproape 200 de persoane care au venit să-şi ia rămas bun de la Ispas. După o slujbă care a durat câteva zeci de minute, locotenentul Cătălin Valeriu Ispas a fost înmormântat cu onoruri militare în cimitirul din Eforie. Cei care au lucrat cu fostul scafandru au numai cuvinte de laudă pentru acesta şi spun că sunt şocaţi de trecerea în nefiinţă a bărbatului. Interesant de remarcat este că cei prezenţi la înmormântare spuneau că cele aproape 20 de minute surprinse de camerele de luat vederi montate pe echipamentele de scufundare ale scafandrilor Zarafu şi Ispas arată cu exactitate ceea ce s-a întâmplat în seara zilei de 9 septembrie, în nava Medy. Tot apropiaţii lui Cătălin Valeriu Ispas au menţionat ieri că acesta i-ar fi dat colegului de scufundare, Cristian Zarafu, să respire din aerul său, dat fiind că cel din urmă rămăsese cu buteliile goale. Paul Brânză, directorul Autorităţii Navale Române, ne-a declarat că firma contractată pentru a scoate carburantul din nava Medy, Aras, cea care l-a descoperit pe Ispas aproape de sala maşinii a vasului, nu a finalizat lucrarea, motiv pentru care va mai sta deasupra cargoului. „Scoaterea combustibilului poate dura o săptămână ori o lună", a mai completat Brânză, lăsând să se înţeleagă că turcii nu vor fi uşuiţi din apropierea digului de larg al Portului Constanţa. Printre marii absenţi ai evenimentului de ieri s-a numărat şi Jorj Unciuleanu, patronul societăţii comerciale Hunter's Company SRL, unitate cu care Ispas şi Zarafu colaborau de mult timp. În prezent, de dispariţia scafandrilor Cătălin Valeriu Ispas şi Cristian Zarafu se ocupă Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, care va trebui să stabilească cu exactitate circumstanţele care au dus la producerea tragediei. Nu este de trecut cu vederea că, potrivit lui Alexandru Mezei, şeful Căpităniei Zonale Constanţa, cargoul turcesc Medy nu a fost scufundat intenţionat, aşa cum s-a vehiculat iniţial.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu 18 Dec, 2010 19:31 Am si eu o intrebare, dc Zarafu a respirat din buteliile lui Ispas nu era logic sa fie langa el??? sau dupa ce a luat o gura de aer a devenit" OMUL CU BRANHII" ...CEI CARE VIN CU ASTFEL DE IDEI SA AIBA SI DOVEZI , NU SA COMENTEZE ASA K SA SE VADA PRIN PRESA...NU MAI VORBITI FARA SA AVETI IDEE PRIN CE TREC ACESTE FAMILII IN ACESTE MOMENTE
  • anonim 16 Dec, 2010 07:13 SE PRACTICA,LA UCIDEREA FIULUI MEU,PATRONUL NU A DAT NICI MACAR UN TELEFON DE CONDOLEANTE.ASA NE SUNT OMORATI FII SI EI ISI STRANG SACII CU BANI,APARATI DE ORGANELE STATULUI.