Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua satului Lazu, la cea de-a cincea ediţie (galerie foto)

ro

03 Jun, 2011 00:00 2179 Marime text
cap_6.jpgCu acest prilej, primarul Cristian Cîrjaliu a anunţat investiţii importante în localitate: sistem de canalizare, reţea de alimentare cu gaze naturale, grădiniţă nouă şi şcoală renovată

Locuitorii comunei Agigea au sărbătorit ieri cea de-a cincea ediţie a Zilei Satului Lazu.

Edilul comunei, Cristian Cîrjaliu, a participat, alături de locuitorii din Lazu, la slujba oficiată în cinstea sărbătorii Înălţării Domnului, prilej cu care se celebrează de cinci ani încoace Ziua Satului Lazu. „Este un moment bun pentru întreaga comunitate, faptul că ne adunăm cu toţii, fiii acestui sat, care în urmă cu 20 de ani trebuia demolat", a declarat primarul. Edilul a precizat că o prioritate a administraţiei locale pe care o reprezintă este realizarea sistemului de canalizare în localitate. O investiţie care se va concretiza în curând este şi înfiinţarea reţelei de gaze. „Anul acesta vor începe lucrările la reţeaua de gaze", a afirmat Cristian Cîrjaliu.

Grădiniţă nouă

lazu_-_lazu.jpgPrimarul a anunţat că satul Lazu va avea şi o grădiniţă nouă. „Am semnat contractul pentru noua grădiniţă, care va fi amplasată în centru", a subliniat primarul. De asemenea, edilul a precizat că o prioritate o reprezintă şi renovarea Şcolii Lazu, pentru care urmează să identifice soluţii de finanţare. „Să sperăm că anul care vine, de Ziua Satului Lazu, vom putea să inaugurăm aceste două unităţi şi să aducem bucurie locuitorilor", a adăugat primarul Cîrjaliu. La Ziua Satului Lazu au fost invitaţi şi oaspeţi din Bulgaria, care însă nu au mai venit anul acesta din cauza crizei, potrivit lui Cîrjaliu.

Edilul comunei Agigea a mai spus că, în urmă cu 20 de ani, satul Lazu era prins în planul comunist de demolare şi sistematizare. „Acum 20 de ani, în 1989, mai erau o sută de case. Oamenii erau izgoniţi din această localitate. Unii erau duşi la miliţie şi bătuţi pentru a fi goniţi de aici", a precizat primarul Cristian Cîrjaliu, exprimându-şi totodată speranţa că satul Lazu va arăta din ce în ce mai bine.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii