Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de localnici au petrecut la Ziua Comunei Valu lui Traian (galerie foto)

ro

28 May, 2012 01:16 3946 Marime text
cap_6.jpgLocalnicii din Valu lui Traian au avut ieri trei motive de sărbătoare, fiind celebrate tradiţionala serbare câmpenească a comunei, Zilele Comunei şi inaugurarea stadionului din localitate, o bază sportivă complexă şi unică la nivelul judeţului. Ziua s-a încheiat cu lansarea candidaturii primarului Florin Mitroi pentru un nou mandat la şefia autorităţii locale.

Ploaia nu a stat în calea evenimentelor pregătite ieri de autoritatea locală. Zeci de localnici din Valu lui Traian au participat la sărbătoarea satului. Activităţile au avut loc pe stadionul nou din localitate, amenajat în cartierul nou de case, lângă locuinţele sociale. În acest perimetru, autoritatea locală a amplasat o scenă pe care, în aplauzele publicului, au urcat rând pe rând nume sonore ale muzicii autohtone. Pe parcursul zilei, până târziu în noapte, au concertat Mariana Culda, Cristi Proca, Gigi Luca, Mariana Edulescu, Româncuţe, Maria Ciobanu, Steliana Sima, Clejanii şi Marina Scupra. Pentru toţi localnicii, în vecinătatea stadionului, primarul a amenajat terase cu mici.

A fost inaugurat stadionul din localitate

Înainte de începerea spectacolului, în prezenţa echipei de fotbal Voinţa, primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, a tăiat panglica stadionului. Obiectivul de investiţii a costat 1.500.000 de lei şi a fost finanţat cu bani de la Executiv, prin Ordonanţa de Guvern numărul 7, şi cu fonduri de la Primăria Valu lui Traian, cofinanţarea autorităţii locale fiind de 50% din valoarea totală a lucrării. Înainte de tăierea panglicii inaugurale, un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de binecuvântare a locului, iar mai apoi s-a cântat Imnul Naţional. „Locuitorii din Valu lui Traian petrec în fiecare an de această Serbare Câmpenească, iar evenimentul coincide cu deschiderea sezonului de păşunat. Pentru că această sărbătoare a reunit de-a lungul timpului zeci de localnici, am decis să declarăm această zi şi Ziua Comunei. Anul acesta, am profitat de acest moment pentru a inaugura şi stadionul din localitate", a declarat primarul Florin Mitroi înainte de a tăia panglica noului stadion. Ziua de duminică s-a încheiat cu lansarea candidaturii primarului Florin Mitroi la Primăria Valu lui Traian din partea PNL.

Va fi deschisă cantina parohiei din Valea Seacă

Valu_-_Florin_Mitroi_2.jpg

Un alt eveniment important pentru localitate va avea loc pe data de 2 iunie, de la ora 12.30, când este pregătită deschiderea cantinei sociale a parohiei din Valea Seacă, de serviciile căreia vor beneficia cei 400 de asistaţi social din localitate. Cantina socială a fost construită cu bani de la bugetul local, fiind investită, la iniţiativa primarului Florin Mitroi, suma de 1.200.000 de lei. Cantina are două nivele şi este prevăzută cu o cameră de rugăciune, dar şi cu o bucătărie utilată la cele mai înalte standarde. Preotul din Valu i-a mulţumit în numele comunităţii primarului pentru eforturile extraordinare depuse pentru binele comunei şi pentru locuitorii ei, urându-i multă sănătate şi să aibă în continuare putere de muncă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii