Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:43 19 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR şi RO+ cer demisia Guvernului Dăncilă şi alegeri anticipate

ro

16 Nov, 2018 00:00 610 Marime text
Uniunea Salvaţi România şi Mişcarea România Împreună (RO+) fac un apel către politicienii responsabili să înţeleagă gravitatea semnalului transmis de la Bruxelles şi să acţioneze în interesul României şi al românilor trimiţând de urgenţă Guvernul Dăncilă la „coşul de gunoi al istoriei“. De asemenea, ei fac un apel la acţiune, în ultimul ceas, pentru a declanşa alegeri anticipate. Aceasta este forma democratică prin care se redă cetăţenilor posibilitatea să-şi aleagă singuri viitorul ţării: „gaşca infracţională Dragnea sau România europeană“!
 
„Autorităţile europene au dat un semnal clar şi răspicat, în ceea ce priveşte abuzurile şi devierile de la statul de drept ale actualei coaliţii PSD-ALDE. USR şi RO+ îşi exprimă îngrijorarea faţă de reacţiile din partea liderilor PSD-ALDE la publicarea raportului MCV, care nici după ce partenerii europeni le-au pus oglinda în faţă nu vor să recunoască că subminează statul de drept din România şi îndepărtează ţara noastră de valorile europene.
Această coaliţie periculoasă a modificat Legile Justiţiei şi Codurile Penale fără să ceară avizul Comisiei de la Veneţia, a minţit cu neruşinare ambasadele şi oficialii europeni, şi-a gazat proprii cetăţeni încălcând drepturile şi libertăţile pe care UE le protejează, a adoptat legi care intimidează societatea civilă şi a încercat să restricţioneze libertatea presei. Nu se mai poate continua aşa, vrem o Românie care să meargă înainte în Uniunea Europeană. O Românie care să conteze în Europa şi să lucreze acasă la consolidarea democraţiei, întărirea statului de drept şi la prosperitatea propriilor cetăţeni”, susţin reprezentanţii celor două formaţiuni.
 
Uniunea Salvaţi România şi Mişcarea România Împreună cer parlamentarilor coaliţiei PSD-ALDE „care nu sunt şantajaţi de gaşca infracţională a lui Liviu Dragnea“ să înţeleagă gravitatea momentului şi să acţioneze în interesul celor care i-au ales.
 
USR şi RO+ sunt gata să pună la punct cadrul necesar pentru discuţii cu reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare şi să faciliteze dialogul cu toate forţele democratice din societatea civilă pentru a scăpa România de „un grup infracţional care ne periclitează viitorul european“.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii