Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:37 20 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un apropiat al senatorului Chiţac revendică mandatul vacant al liberalilor din Consiliul Local Municipal Constanţa

ro

24 Dec, 2019 00:00 3153 Marime text

Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa a invalidat mandatul consilierului local Victor Constantin. Drept urmare, primarul municipiului Constanţa urma să iniţieze un proiect de hotărâre privind vacantarea mandatului deţinut de PNL, potrivit rezultatelor alegerilor locale din 2016.

Acest lucru nu s-a întâmplat, iar în ultima şedinţă de CLM, secretarul general al municipalităţii, Marcela Enache, a explicat că o persoană revendică mandatul vacant de ales local, care în mod normal ar reveni PNL.
“S-a prezentat la Primărie domnul Nicolae Zarzare, care a anunţat că nu a semnat niciun document prin care renunţă la calitatea de supleant pe listele PNL”, a spus Marcela Enache.

Este vorba despre Nicolae Zarzăre, angajat al Direcţiei Regionale de Drumuri de Poduri Constanţa, pus în 2016 pe listele de consilieri locali de Vergil Chiţac, pe când actualul senator candida la Primăria Constanţa din PNL.
Liberalii susţin că Zarzăre ar fi renunţat la calitatea de supleant şi nu s-a mai prezentat demult la sediul PNL.


O fotografie de arhivă îl înfăţişează pe Nicolae Zarzare prezent la un eveniment organizat de Asociaţia “Constanţa Altfel”, condusă de Vergil Chiţac.


Altfel spus, nu este exclus ca tocmai senatorul şi asociaţia sa să pună beţe-n roate validării viitorului consilier municipal din partea PNL.
Contactat, Chiţac spune că în 2016 l-a găsit pe Zarzare în PNL şi a recunoscut că a fost prezent şi la conferinţa de înfiinţare a asociaţiei sale. Chiţac nu a dorit să precizeze dacă în prezent mai are vreo legătură politică cu Zarzare şi cu atât mai puţin dacă se află la originea jocului făcut în Consiliul Local Municipal Constanţa.


Facem menţiunea că Victor Constantin, alesul local care şi-a pierdut mandatul, era perceput ca un apropiat al lui Chiţac, căruia, de altfel, îi datora mandatul de consilier local municipal.
Totodată, liberalii susţin că următorul supleant pe lista PNL este Bogdan Baraţă.


Citeşte şi:

PNL acuză că li se blochează validarea unui consilier local

Citeşte şi: Oficial, Victor Constantin nu mai este consilier local municipal

Încetare de mandat în Consiliul Local Municipal Constanţa. Victor Constantin a pierdut procesul cu PNL
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii