Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:05 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimul tren La ce deconcentrate mai râvneşte USL Constanţa

ro

18 Jul, 2012 01:59 3821 Marime text
deconcentrate_Paraschiva_Bobe_004.jpgLa mai bine de două luni de la instalarea Guvernului Ponta, USL Constanţa încă mai face propuneri şi nominalizări pentru diverse funcţii de conducere în instituţiile de stat, încă mai schimbă directorii deconcentratelor.

Aşa cum am mai precizat, numirile în funcţii se fac fie într-o discreţie totală, fie - deşi mai rar, e drept - în cadrul unor evenimente mediatizate. Per ansamblu, USL şi-a numit noua gardă, dar mai există instituţii ai căror directori, susţinuţi de democrat-liberali, sunt încă pe funcţii sau care, pentru că au realmente habar cu ce se ocupă instituţia pe care o „păstoresc", nu au fost încă „maziliţi".

Director nou la RADIONAV

deconcentrate-usl---Corina-.jpgUna dintre cele mai recente numiri în vârful unei deconcentrate constănţene este cea a lui Lucian Lotreanu la conducerea Companiei Naţionale de Radiocomunicaţii Navale - RADIONAV SA. Lotreanu a mai condus această instituţie în perioada 2007 - 2008, însă a fost schimbat de ministrul Radu Berceanu pe motiv că ar fi fost unul dintre directorii cu „salarii nesimţite". Interesant, fostul director al RADIONAV, Vlad Stănculescu, trecuse din barca PDL în cea a PC, probabil în speranţa de a-şi păstra funcţia. Acest lucru nu s-a întâmplat însă. Stănculescu a demisionat la finalul lunii iunie, iar în locul său a fost numit Lotreanu, care ar avea, se pare, susţinerea liberalilor.

DADR, visul PSD Constanţa

deconcentrate-usl---Tiberiu.jpgUna dintre cele mai râvnite instituţii rămâne, pentru social-democraţii constănţeni, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR). Pentru şefia acestei deconcentate Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, avansa, încă de dinaintea alegerilor locale din 10 iunie, numele lui Boris Parpală, cel care a mai fost director al DADR pe timpul guvernării PSD - PDL. Nu s-a întâmplat însă nimic. Directorul instituţiei este şi la ora actuală Paraschiva Bobe. Aceasta din urmă se află la conducerea DADR încă din noiembrie 2009.

Conducere nouă la Direcţia Judeţeană pentru Cultură

Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Constanţa are, de asemenea, un director nou, în persoana Magdalenei Tiţă. Numirea acesteia a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, dar într-o discreţie mormântală, ca mai toate numirile din ultimii ani din această instituţie. Potrivit site-ului Direcţiei Judeţene pentru Cultură, fostul director, Actuan Murat, a rămas consilier în cadrul instituţiei. Până la numirea sa în funcţia de director executiv, Magdalena Tiţă a fost adjunct în cadrul Direcţiei.

Tofolean, între DSP şi Casa de Asigurări

Până nu demult, numele doctorului Tiberiu Tofolean era vehiculat în contextul numirii unui nou director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa. Situaţia nu s-a schimbat însă, iar la şefia instituţiei a rămas tot Constantin Dina, care, se pare, nici nu va fi dat jos. Despre Tofolean se aude în schimb că s-ar pregăti, susţinut de PNL Constanţa, să devină noul director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, în locul lui Daniel Learciu. Ca şi Vlad Stănculescu, Learciu i-a părăsit pe democrat-liberali în favoarea conservatorilor, urmându-l pe fostul său preşedinte, senatorul Mircea Banias, actual lider interimar al PC Constanţa. Este, la Constanţa, a doua situaţie în care liberalii au un cuvânt mai greu decât conservatorii, în pofida existenţei Alianţei de Centru Dreapta.

Culeţu, pe poziţii la Protecţia Consumatorului

În ceea ce îl priveşte pe Dionisie Culeţu, şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, susţinut de democrat-liberali pentru această funcţie, el este în continuare pe poziţii. USL nu ar fi avansat, până la acest moment, vreun nume pentru conducerea acestei instituţii deconcentrate, şi asta în pofida faptului că la centru directorul a fost înlocuit.

Cui rămâne ARR?

În ceea ce priveşte Autoritatea Rutieră Română (ARR) Constanţa, director este, în continuare, liberalul Marian Butnaru. Chiar şi aşa, potrivit unor surse, liberalii constănţeni nu exclud posibilitatea de a propune un alt nume pentru conducerea acestei deconcentrate.

Mamaia SA, „cadou" pentru PNL?

Nu în ultimul rând, conducerea SC Mamaia SA ar urma, susţin surse bine informate, să sufere în curând nişte modificări. Concret, în locul Corinei Gheorghe, actualul director, vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, liberalii constănţeni intenţionează să propună un tânăr din partid.

Ti-a placut articolul?

Comentarii