Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR şi-a premiat cei mai buni profesori din judeţul Constanţa

ro

26 Nov, 2012 00:00 2913 Marime text
udttmr_2.jpgUniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) a organizat, sâmbătă, o acţiune dedicată Zilei Profesorului în lumea turcă. Evenimentul a reunit peste 150 de cadre didactice de etnie turcă şi tătară din judeţul Constanţa. La acţiune au participat şi preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, actualul deputat al Uniunii, Aledin Amet, precum şi actualul candidat al UDTTMR la deputăţie, Varol Amet, consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Fusun Aramaz, dar şi muftiul Iusuf Muurat, şeful Cultului Musulman din România.

udttmr_1_.jpgÎn contextul sărbătorii, Gelil Eserghep a vorbit despre importanţa pe care Kemal Ataturk, considerat fondatorul Turciei moderne, a avut-o şi continuă să o aibă pentru cultura şi civilizaţia turco-tătară.

De menţionat este că profesorii prezenţi la eveniment au primit diplome din partea preşedintelui UDTTMR. O astfel de diplomă a primit, simbolic, şi consulul Fusun Aramaz.

udttmr_2_.jpgMuftiul Iusuf Muurat a declarat, în cadrul acţiunii, că principiul său rămâne unitatea dintre turci şi tătari, unitate de care membrii comunităţii musulmane din România trebuie să dea dovadă.

În 1981, preşedintele Turciei de la acea vreme, Kenan Evren, l-a declarat pe Kemal Ataturk, post mortem, cel mai mare învăţător al Turciei. Începând din acea zi, la data de 24 noiembrie este sărbătorită Ziua Profesorului în lumea turcă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii