Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trecutul din privat apasa pe umerii directorului Capatana

ro

19 Oct, 2009 01:08 7460 Marime text
cap1.jpgSynevo, in block start pentru concesionarea serviciului de laborator

Surse apropiate managerului SCJU susţin că acesta ar fi părăsit domeniul privat, cu voia conducerii Synevo, al cărui manager pe zona de sud-est era # Dan Căpăţână a infirmat categoric informaţiile potrivit cărora, din poziţia sa de director al Spitalului Judeţean, ar mai avea vreo legătură cu firma pentru care a lucrat

Compania Synevo este în pole position pentru câştigarea licitaţiei de externalizare a serviciului de laborator al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Aşa cum arătam în ediţia anterioară, directorul instituţiei spitaliceşti, Dan Căpăţână, intenţionează să externalizeze serviciile ataşate unităţii sanitare. Managerul susţinut şi numit în această funcţie de către organizaţia PSD Constanţa a declarat încă de la instalarea sa în funcţie că va delega gestiunea tuturor acestor servicii: curăţenie, spălătorie, bucătărie, pază şi analize medicale. În momentul de faţă, procedura de externalizare a acestor servicii se află în stadii diferite. Pentru unele dintre ele se fac, în prezent, studii de fezabilitate.

În ceea ce priveşte externalizarea serviciului de laborator, lucrurile sunt mai avansate. După cum informam în ediţia trecută, SCJU a anunţat deja în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice organizarea licitaţiei pentru atribuirea acestui serviciu, pe data de 7 decembrie. Concret, conducerea actuală a SCJU pregăteşte concesionarea serviciului de analize medicale, pe o perioadă de 15 ani. Valoarea estimată a contractului este de 20.000.000 de lei fără TVA, adică de 238 miliarde de lei vechi cu TVA.

Aşa cum arătam în ediţia anterioară, există voci din domeniul sanitar constănţean care susţin că Synevo are cele mai mari şanse în câştigarea acestui contract, întrucât directorul Dan Căpăţână, fost manager al reţelei de laboratoare Synevo - Medicover pentru regiunea de sud-est, ar vrea în acest mod să-şi asigure reîntoarcerea în sânul companiei, simţindu-şi poziţia ameninţată de instabilitatea politică.

sinevo_dan_capatana_02.jpgPlecarea lui Căpăţână la SCJU, în beneficiul Synevo?

Pe de altă parte, există voci care susţin că fostul manager din cadrul Synevo ar fi acceptat postul de director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu „acordul" conducerii acestei companii private. Altfel spus, plecarea lui Dan Căpăţână din poziţia de director al reţelei Synevo din regiunea sud-est, în funcţia de director al SCJU, nu ar fi fost practic o pierdere pentru companie, susţin sursele noastre, ci dimpotrivă.

Dar cine este Synevo?! Synevo România SRL are ca acţionar, cu 100 % procent din beneficii şi pierderi, firma ABC Medicover Holdings BV, cu sediul în Amsterdam, Olanda, şi ca administratori pe Constantin Virgil Ivan şi pe Cristina Mambet. Virgil Ivan este şi directorul general al Synevo România SRL. Până în 2004, Synevo s-a numit Medicover Rombel. La ora actuală, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, compania are nu mai puţin de 27 de puncte de lucru în toată ţara. De precizat că, potrivit informaţiilor de pe site-ul propriu, Synevo a câştigat o serie de licitaţii de externalizare a serviciilor medicale, organizate de spitale din ţară.

Dan Căpăţână: „Este o mare prostie"

Pentru a afla şi opinia directorului SCJU Constanţa, Dan Căpăţână, cu privire la informaţiile potrivit cărora numirea sa în fruntea unităţii spitaliceşti de stat s-ar fi făcut cu „acceptul" firmei private, l-am contactat telefonic. „Este o mare prostie. Dezmint categoric orice fel de afirmaţie de felul acesta. Eu vreau să fac lucrurile cum trebuie, transparent, de aceea au şi fost publicate anunţurile de licitaţie peste tot", ne-a declarat Dan Căpăţână. Menţionăm că anterior, directorul SCJU ne-a declarat că anunţul de licitaţie privind concesionarea serviciilor de laborator a fost publicat şi în jurnalul european al licitaţiilor, cu scopul de a oferi şansa de a participa oricărei companii de specialitate din spaţiul UE.

Precizăm că am încercat să contactăm şi conducerea Synevo România SRL, telefonic, la numerele puse la dispoziţie pe propria pagină web, însă, până la închiderea ediţiei, nu am reuşit acest lucru. Vom reveni.

{mos_ri:Dan Capatana,Synevo Romania}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • costel 19 Oct, 2009 19:00 Foarte buna ideea lui Capatana!Dar cine vine cu idei bune are numai necazuri. Synevo a dovedit ca este o firma serioasa si asocierea ar duce la servicii de calitate in special pentru pacienti! Nu stiu cum se face, dar orice idee buna e tratata aiurea ! baieti, asta e viitorul in medicina, statul nu mai poate sustine totul, abia poate plati compensatele, ideea lui Capatana trebuie sprijinita!
  • tanti 19 Oct, 2009 11:01 Daca vedeti ce licitatie vrea sa face?Este tare de tot asta baiat...El care vrea sa participa la licitatie trebuie sa are experienta si contracte in spitale cu peste 900 de paturi.Si singura firma care ideplineste asta conditia este Synevo,care are un contract de colaborare tot cu spital judetean.Chiar nici unu in tara asta nu vede ca tot ce face asta om este ca sa castiga Synevo?