Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:36 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tentative de blocare a accesului lui Traian Băsescu la TVR 1

ro

13 Jul, 2012 01:00 1651 Marime text

Basescu-TraianBasescu051.jpgBogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al campaniei preşedintelui suspendat Traian Băsescu, a dat ieri publicităţii un comunicat de presă referitor la „blocarea accesului domnului preşedinte Traian Băsescu la postul public de televiziune TVR 1".

Pe acest subiect, în comunicatul menţionat se fac o serie de precizări. Astfel, ieri, echipa de campanie a şefului statului a contactat-o telefonic pe Anca Lăzărescu, directorul interimar al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sportive (DEIS) a Societăţii Române de Televiziune (SRTv), în scopul programării unei apariţii televizate în cursul serii de ieri, potrivit Deciziei Comisiei Speciale Comune a Camerei Deputaţilor şi a Senatului privind Repartizarea şi Monitorizarea Timpilor de Antenă de ieri, 11 iulie 2012. „La aproximativ o oră după această convorbire telefonică, directoarea interimară a fost înlocuită din funcţie, în locul său fiind numit domnul Claudiu Lucaci", se menţionează în comunicat.

În acelaşi comunicat se precizează că pe adresa de campanie a fost primit, la scurt timp după decizia schimbării directorului, un mail din partea lui Ion Stavre, „care a semnat «responsabil campanie electorală SRTv»", mail prin intermediul căruia echipa de campanie a fost informată „că emisiunile electorale vor începe la postul public de televiziune doar cu ziua de luni, 16 iulie 2012". „Menţionez că decizia televiziunii publice încalcă decizia de ieri (n.r. miercuri) a Comisiei parlamentare speciale pentru timpii de antenă, care stabilea că emisiunile electorale se desfăşoară în zilele de marţi şi de joi", se specifică în comunicat. În acelaşi document este precizat, de asemenea: „în mod legal şi oficial, campania electorală pentru referendum a început în data de 6 iulie 2012 (potrivit Art. 4 al Hotărârii Parlamentului 34/2012, publicată în Monitorul Oficial 457/6 iulie 2012)". „Astfel, conducerea televiziunii publice a decis să scurteze cu 10 zile durata campaniei preşedintelui pe posturile publice de televiziune", subliniază Bogdan Oprea.

„După ce preşedintele - director general al SRTv, domnul Claudiu Săftoiu, a refuzat, în mai multe rânduri, să discute direct cu reprezentanţii Echipei de campanie, domnul Ion Stavre a transmis purtătorului de cuvânt al campaniei domnului preşedinte că acceptă prezenţa domnului Traian Băsescu într-o emisiune la TVR 1 în această seară (n.r. aseară) doar pentru durata de 25 de minute, adică jumătate din timpul alocat dezbaterilor electorale de către Comisia parlamentară specială pentru timpii de antenă, urmând ca cealaltă jumătate de timp să fie alocată domnului senator Dan Şova", se arată la finalul comunicatului.

Înainte de închiderea ediţiei, echipa de campanie a preşedintelui suspendat Traian Băsescu a anunţat că „în urma presiunilor mediatice, conducerea Societăţii Române de Televiziune a trimis o invitaţie domnului preşedinte Traian Băsescu pentru a participa la postul TVR 1, la o emisiune electorală, în această seară (n.r. aseară), între orele 20.00 şi 20.50". Preşedintele a decis să accepte invitaţia.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • f l 13 Jul, 2012 19:31 DE ce nu se poate relua emisiunea cu PRESEDINTELE TARII din 12 07 2012 ??? Inca un drept castigat ???