Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ţara te vrea cheltuitor Suplimentare pentru copertina de patru miliarde a CN ACN

ro

08 Nov, 2010 01:26 1619 Marime text
Copertina_ACN_Administratia_Cailor_Navigabile_03.jpgDupă ce la începutul lunii iulie Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa acorda un contract de aproximativ patru miliarde de lei vechi cu tot cu TVA pentru construirea unei copertine la parcarea de 34 de autoturisme ale instituţiei, în urmă cu câteva zile, pentru aceeaşi lucrare, a fost făcută o suplimentare.

Contractului iniţial de 339.909 lei fără TVA i-a fost adăugat un act adiţional de 61.276 de lei fără TVA.

Într-o perioadă în care instituţiile statului fac din ce în ce mai puţine achiziţii şi investiţii, se mai găsesc câteva companii de stat care îşi permit să realizeze lucrări care nu necesită urgenţă. Un exemplu în acest sens este lucrarea pe care CN ACN SA a pus-o la bătaie la începutul acestui an şi care viza realizarea unei copertine pentru parcarea de la sediul instituţiei. Cele aproape patru miliarde de lei vechi care au fost date în luna iulie societăţii Andemi Construcţii Feroviare SRL din Tecuci nu au fost suficiente pentru finalizarea lucrării, din moment ce aceştia au mai solicitat o suplimentare de 61.276 de lei fără TVA. Suplimentarea aparţine contractului de lucrări nr. 593/21.06.2010. Societatea care s-a ocupat de lucrare a fost singura care şi-a depus oferta pentru realizarea lucrării. Potrivit datelor Registrului Comerţului, administrator şi asociat al acestei societăţi este Gheorghe Viţelaru. Firma are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii ale căilor ferate de suprafaţă şi subterane". Societatea a fost deschisă în 2000 şi a câştigat, de-a lungul anilor, numeroase licitaţii în ţară.

Investiţia era planificată din 2007

Potrivit celor declarate de directorul tehnic al CN ACN, Nicolae Şandru, suplimentarea s-a datorat unor lucrări care au intervenit pe parcursul lucrării şi care nu au fost prevăzute iniţial în proiectul tehnic. „Investiţia fusese planificată încă din 2007 şi de atunci aveam banii. Dacă nu făceam investiţia nici anul acesta ne luau banii. Nu este o sumă foarte mare cheltuită pentru acest proiect, pentru că lucrarea este una foarte complexă".

Aşa cum se prezenta în caietul de sarcini, lucrarea nu cuprinde doar instalarea acestei copertine. În cadrul investiţiei s-au făcut fundaţii din beton armat, s-a realizat o structură de rezistenţă metalică, s-au corectat cu beton asfaltic pantele platformei betonate existente şi s-au executat rigole longitudinale pentru colectarea şi evacuarea apelor din precipitaţii, cu deversare în reţeaua existentă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii