Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supărat pe Calapod că s-a dus cu pâra Matei - "Să spună dacă şedinţa a fost mai abuzivă ca a Robertei Anastase"

ro

29 Jan, 2011 00:00 1710 Marime text
5_Nicolae_Matei.jpgPrimarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, contrazice acuzaţiile democrat-liberalilor năvodăreni, conduşi de Tudorel Calapod, conform cărora şedinţa Consiliului Local Năvodari nu s-ar fi desfăşurat legal. "Îl întreb public pe domnul Calapod dacă şedinţa noastră a fost mai abuzivă decât cea a Robertei Anastase", i-a transmis primarul Nicolae Matei democrat-liberalului Calapod.

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei de către organizaţia judeţeană a PDL Constanţa, pedeliştii năvodăreni susţin că şedinţa extraordinară a Consiliului Local Năvodari de joi, 27 ianuarie, a fost abuzivă. În acelaşi comunicat se mai arată că organizaţia judeţeană a PDL Constanţa a sesizat Instituţia Prefectului, solicitând "reluarea analizei proiectelor într-o nouă şedinţă la care să participe toţi consilierii locali, conform dreptului legal conferit de lege". "Potrivit consilierilor locali PDL Năvodari, proiectele de hotărâre nu au fost trimise în termenul legal spre a fi consultate. Caracterul de urgenţă al proiectelor a lipsit cu desăvârşire, nefiind justificat statutul de şedinţă extraordinară, numărul mare de proiecte propuse pe convocator, precum şi proiectele suplimentare introduse în mod abuzivpe ordinea de zi impunând o şedinţă ordinară. Convocarea pentru şedinţele de comisii a fost făcută cu câteva ore înainte în aceeaşi zi, fără a fi respectat termenul de trei zile, aşa cum spune legea. Deşi şedinţa a fost convocată la orele 17.00, un număr de şapte consilieri: Calapod Tudorel, Sponte Stere, Gălbău Ştefan, Boaşcă Aurel, Dumitru Vasilica, Mara Liliana, Dragnea Marilena au fost sunaţi în jurul orei 15.30 din ordinul primarului Nicolae Matei, fiind anunţaţi că şedinţa se amână la orele 17.30. Ajungând la ora anunţată, aceştia au constatat faptul că lucrărileşedinţei se aflau pe sfârşite,proiectele fiind aprobate deja de ceilalţi consilieri care s-au prezentat la şedinţă la ora 17.00. Considerăm că ceea ce s-a întâmplat constituie un abuz şi un dispreţ total al primarului atât asupra respectării legalităţii şi modului de desfăşurare a şedinţelor de Consiliu Local, un abuz în serviciu manifestat faţă de funcţionarii din subordine, cât şi asupra transparenţei acţiunilor şi deciziilor ce vizează în mod direct sau indirect toţi locuitorii oraşului Năvodari", se arată în comunicatul trimis de filiala judeţeană a PDL Constanţa.

"Pârâcioasa oraşului, Calapod, a fost de la început"

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a precizat că aleşii locali PDL au fost de la început la şedinţă, votând proiectele, abţinându-se de la vot şi făcând chiar observaţii pe marginea iniţiativelor adoptate în consiliu. "Calapod a fost de la început la şedinţă. Şi eu am întârziat puţin, fiindcă am participat la Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Tomisului. Ştiind că aleşii locali ai PDL sunt mai cu nasul pe sus, secretara i-a sunat să-i anunţe că este posibil ca şedinţa să înceapă puţin mai târziu. Inclusiv «pârâcioasa oraşului», reclamagiul de serviciu, Calapod, a fost de la începutul şedinţei, fapt consemnat de altfel în procesul verbal. A votat unele proiecte, la altele s-a abţinut şi chiar cred că l-am băgat în seamă mai mult decât a meritat", a afirmat primarul Nicolae Matei.

Vrea să bage vot electronic

Edilul a spus că se gândeşte, pentru evitarea unor astfel de situaţii, să introducă votul electronic în Consiliul Local Năvodari. "Îl întreb public pe domnul Calapod dacă şedinţa noastră a fost mai abuzivă decât cea a Robertei Anastase. Mă gândesc foarte serios să introduc votul electronic, cu cartele, şi la Năvodari, după modelul doamnei Anastase", a adăugat edilul. În ceea ce priveşte acuzaţiile privind faptul că şedinţa ar fi fost abuzivă, primarul oraşului Năvodari a afirmat: "Îmi pare rău că domnul Calapod a fost primar şi nu ştie că şedinţa este legal constituită dacă sunt prezenţi jumătate plus unu dintre consilierii locali în funcţie. Dar au fost la şedinţă".

"PDL Constanţa, dacă mai există, să verifice prostiile debitate de Calapod"

Democrat-liberalii au mai precizat în comunicatul amintit că au recurs la înaintarea către prefect a solicitării de reluare a şedinţei, pe motiv că la registratura Primăriei Năvodari se refuză în mod sistematic, din dispoziţia primarului Nicolae Matei, înregistrarea sesizărilor consilierilor locali PDL. "Da, recunosc, la primărie nu înregistrăm toate prostiile. Cred că ar trebui ca organizaţia judeţeană PDL Constanţa, dacă aceasta mai există, să verifice mai întâi prostiile pe care le debitează domnul Calapod. Nici restul consilierilor locali PDL nu-şi asumă cele spuse de el", a subliniat primarul Nicolae Matei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • navodarean 30 Jan, 2011 16:10 Cum este posibil ca doamna de la registratura primariei navodari sa refuze inregistrarea unor cereri pe motivul ca sunt prostii ? Primarul daca a dat o asemenea dispozitie inseamna ca este iresponsabil pentru functia ce o detine. Neavand respect fata de lege ar fi mai bine sa-si dea demisia din functia de primar.Pe noi cine ne apara in fata abuzurilor din primarie daca primarul nu ne primeste nici macar ca cererile sa fie inregistrate ? Ce sperante avem ca acestea sa fie corect rezolvate ? Solutia este demisia acestui primar ce nu respecta legile.