Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Senatorul Remus Negoi, ales președintele Comisiei pentru Afaceri Culturale a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene

ro

10 Dec, 2023 13:18 760 Marime text


Senatorul USR Constanța, Remus Negoi a fost ales președinte al Comisiei pentru Afaceri Culturale a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene, formată din 16 țări, în urma întrunirii oficiale ce a avut loc la Chișinău.

„Este o mare onoare și, în același timp, o imensă responsabilitate pentru mine, deoarece deciziile și recomandările pe care le dezbatem în cadrul ICE trebuie să aibă ca finalitate adunarea laolaltă a tuturor problemelor ce trebuie rezolvate în domeniile de cooperare dintre aceste țări. Integrarea unora dintre ele în Uniunea Europeană ține inclusiv de domeniul cultural și de protejarea monumentelor istorice aflate pe teritoriile acestora.
ICE este cel mai vechi şi cel mai mare forum interguvernamental pentru cooperarea regională în Europa Centrală, care promovează cooperarea politică, economică, culturală şi științifică între statele membre", a declarat senatorul constănțean.
 
Obiectivele Inițiativei Central Europene sunt:
 
facilitarea creării unei Europe unite, prin intermediul convergenței valorilor fundamentale într-un spațiu cât mai extins la nivelul continentului;
cooperarea în acest format prin transferul de expertiză în domenii precum guvernanță, transporturi, energie, protecția mediului, turism, agricultură și întărirea capacităţilor statelor membre.
 
În cadrul Adunării Parlamentare a ICE de la Chişinău a fost adoptată Rezoluția de sprijin pentru integrarea europeană și promovarea dezvoltării durabile a regiunii. Rezoluția afirmă rolul ICE în calitate de forum eficient și important al cooperării regionale, care combină diplomația multilaterală cu proiecte regionale și promovează valori fundamentale aliniate cu cele ale Uniunii Europene.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
LIVE VIDEO-TEXT. Corupția a ucis din nou! Protest USR la Constanța! (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii