Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Dutu, primit de reprezentantii Ministerului Culturii

ro

08 Apr, 2004 00:00 939 Marime text

Ministrul Razvan Theodorescu ignora problemele institutiilor de cultura

Pana la sfarsitul acestei saptamani, oficiali ai MCC vor avea o pozitie in legatura cu ceea ce s-a intamplat la Constanta cu institutiile de cultura * Teatrele si institutiile de profil din Constanta asteapta mila ministrului Razvan Theodorescu

La inceputul acestui an, alianta care s-a creat la nivelul Consiliului Judetean a iesit la rampa. Asa ca in CJC a luat nastere o mare confrerie, strans legata de relatii de afaceri intre majoritatea consilierilor, indiferent de coloratura lor politica. Interesele comune ii obliga pe unii dintre consilieri sa voteze dupa cum le dicteaza sefii de coalitii oportuniste. Ca urmare a acestei stari de lucruri, s-a aprobat fara resentimente infiintarea Societatii Comerciale "Domeniul Public si Privat Judetean" SRL. La aceasta societate asociat unic este Consiliul Judetean. Prin aprobarea infiintarii Societatii Comerciale "Domeniul Public si Privat Judetean" SRL ar fi trebuit sa se desfiinteze in termen de 30 de zile Serviciul de gospodarire comunala si prestari servicii destinate protectiei populatiei. Astfel, intreaga activitate, drepturile si obligatiile Serviciului de gospodarire vor fi preluate de nou-infiintata societate. SRL-ul va administra bunurile imobile din domeniul privat si va avea dreptul de folosinta a bunurilor imobile din domeniul public. Societatea va avea in administrare toate institutiile de cultura si arta, directiile din cadrul Consiliului Judetean, centrele de recuperare a persoanelor cu handicap din judet, patru spitale, scolile speciale etc.

Stelian Dutu este sustinut de Ministerul Finantelor

Cum aceasta decizie nu putea ramane asa, zilele trecute, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Stelian Dutu, s-a intalnit cu trei reprezentanti ai Ministerului Culturii si Cultelor. Astfel, dupa eforturi de luni de zile, Dutu a reusit sa aiba o intrevedere cu secretarul de stat Ioan Opris, secretarul general al ministerului, Ioan Hideguti, precum si cu juristul Ministerului Culturii si Cultelor. Stelian Dutu le-a explicat celor trei ca intreaga activitate, drepturile si obligatiile Serviciului de gospodarire vor fi preluate de aceasta societate si SRL-ul va administra bunurile imobile din domeniul privat si va avea dreptul de folosinta a bunurilor imobile din domeniul public. Pe de alta parte, reprezentantul CJC a prezentat argumente din care a reiesit clar ca, in urma votului consilierilor constituiti intr-un cartel politic, acest SRL ar putea sa administreze activitatea institutiilor de cultura si arta, precum si a unitatilor spitalicesti, desi acest lucru nu este permis de catre lege. In completarea acestor argumente, Stelian Dutu le-a demonstrat celor trei ca "Ministerul de Finante mi-a dat castig de cauza. Decizia consilierilor judeteni ai PSD si PRM de a prevedea o alocatie bugetara de 53 de miliarde de lei s-a lovit de refuzul specialistilor MF", a mai adaugat Dutu. Conform celor declarate de Stelian Dutu, cei trei reprezentanti ai Ministerului Culturii si Cultelor au concluzionat ca tot ce s-a petrecut la Constanta este impotriva legii si ar putea afecta patrimoniul cultural. In consecinta, pana la sfarsitul acestei saptamani, "oficiali ai ministerului de resort vor lua atitudine si vor avea o reactie, astfel incat sa se faca ceva pentru a reglementa aceasta situatie aberanta de la Constanta" a declarat presedintele CJC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii