Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sprijin pentru tinerii din sistemul de protecție până la vârsta de 26 de ani. Proiectul USR, adoptat de Parlament

ro

05 Oct, 2023 12:45 889 Marime text




Tinerii aflați sub protecția statului vor putea opta pentru sprijinul financiar de mutare din centrul rezidențial - de 9.900 de lei o dată și de 2.870 de lei lunar – oricând sunt ei pregătiți să facă această mutare până la împlinirea vârstei de 26 de ani, nu doar exclusiv la împlinirea vârstei de 18 ani, ca până acum.

Proiectul inițiat de deputata USR Oana Țoiu a fost adoptat de Parlament, cu unanimitate de voturi, și merge la promulgare.

Conform legii, zeci de mii de copii aflați sub protecția statului au dreptul, la ieșirea din sistemul de protecție specială, la o indemnizație care se acordă o singură dată, în cuantum de trei ori salariul minim brut pe țară garantat în plată, la care se adaugă o indemnizație lunară, până la împlinirea vârstei de 26 de ani, în valoare de 4,8 ISR (Indicatorul Social de Referință).

Odată cu promulgarea legii adoptate, sprijinul nu va fi acordat exclusiv la împlinirea vârstei de 18 ani, ci oricând, la alegerea tinerilor, între 18 și 26 de ani, singura condiție fiind continuarea studiilor sau angajarea.

Proiectul de modificare a Legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului (nr. 272/2004) a fost semnat de parlamentari din Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților, dovadă că diferențele între partide pot fi puse deoparte, în interesul copiilor.

La sfârşitul lunii iunie 2022, erau 44.444 de copii în sistemul de protecţie specială, din care 12.601 copii (28,36%) beneficiau de servicii de tip rezidenţial (9.999 copii se aflau în servicii de tip rezidenţial publice, 2.602 copii se aflau în servicii de tip rezidenţial private).

Citește și:

ZIUE LIVE: Deputatul Stelian Ion, precizări despre Spitalul Mama și Copilul din Constanța (VIDEO)


Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila a fost respinsă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii