Senatorul ALDE Ion Popa, despre preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene
Senatorul ALDE Ion Popa, despre preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene
04 Jan, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
2003
Marime text



„Inaugurarea preşedinţiei române va fi marcată, la 10 ianuarie, şi de un concert la Ateneul Român, iar primul eveniment al preşedinţiei române este vizita preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker, şi a Colegiului Comisarilor, în perioada 10-11 ianuarie, la Bucureşti, iar în 30 ianuarie va avea loc reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre.
Iată că, pentru o jumătate de an, România se va afla în centrul procesului decizional european, având un rol important în facilitarea procesului de reflecţie asupra modului de dezvoltare şi consolidare a proiectului european, a procesului de negociere pentru dezvoltarea acquis-ului comunitar şi, implicit, pentru ranforsarea cooperării statelor membre ale Uniunii”, susţine preşedintele interimar al ALDE Constanţa, senatorul Ion Popa.
În acest context, reprezentantul Partidului Alianţa Liberalilor si Democraţilor Constanţa consideră că „exercitarea preşedinţiei Consiliului UE reprezintă pentru România o oportunitate de a-şi reafirma angajamentul european şi de a contribui în mod direct la evoluţia Uniunii. Vizibilitatea pe plan extern poate fi folosită într-o manieră eficientă pentru o promovare economică, comercială sau investiţională, turistică şi culturală. Eforturile care se desfăşoară la nivel naţional în vederea exercitării unei preşedinţii a Consiliului European produc efecte pe termen lung prin contactele la cel mai înalt nivel pe care le oferă leadershipul politic naţional, prin consolidarea pe termen lung a administraţiei publice şi prin vizibilitatea pe care o oferă ţării”.
Preşedintele Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor Constanţa, senatorul Ion Popa, mai spune că „România trebuie să demonstreze o puternică viziune politică cu privire la modul de consolidare a Uniunii Europene şi, implicit, cu privire la maniera de avansare a proiectului european. Este necesar să aibă şi o solidă capacitate administrativă, capabilă să integreze volumul foarte mare de informaţii şi poziţii. Toate acestea vor contribui la definirea României în calitate de stat membru al Uniunii, capabil să fie un actor activ în identificarea soluţiilor politice şi tehnice de care construcţia europeană are nevoie, în special în această perioadă caracterizată de multiple provocări”.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii