Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta extraordinara a Executivului

ro

08 Aug, 2009 10:49 1519 Marime text

boc_emil.jpgPremierul Emil Boc a convocat pentru sâmbătă o şedinţă extraordinară de Guvern pentru a discuta proiectul legii salarizării unice în sistemul bugetar şi pe cel al legii privind reforma sistemului de pensii, astfel încât aceste acte normative să fie adoptate la termenele stabilite, respectiv în această toamnă.

Şedinţa extraordinară a Guvernului este programată să înceapă la ora 10,00.
În cadrul acestei reuniuni a Cabinetului vor fi discutate: proiectul legii salarizării unice în sistemul bugetar şi proiectul legii privind reforma sistemului de pensii, astfel încât aceste legi să fie adoptate la termenele stabilite, respectiv în această toamnă.
Şeful Executivului a avut, până în prezent, mai multe discuţii cu reprezentanţii ministerelor pe marginea celor două subiecte, susţinând că Guvernul va trebui să îşi asume răspunderea în Parlament, în condiţiile în care legea salarizării unice şi cea a reformei sistemului de pensii vor 'cutremura sistemul public românesc'.

'Eu cred că aceste legi, cum sunt salarizarea unică sau reforma sistemului de pensii, nu pot fi aprobate prin altă formă decât angajarea răspunderii, pentru că sunt legi care vor cutremura sistemul public din România, iar Guvernul ori pleacă acasă, ori le aprobă. Altă soluţie nu există ca aceste reforme structurale să fie efectuate, iar eu, ca prim-ministru, nu am nici cea mai mică reţinere să spun: ori plec acasă, ori facem aceste reforme necesare României, indiferent de costul politic pe care le-ar presupune', a afirmat Boc, după şedinţa din această săptămână a Guvernului.

Primul-ministru a precizat că este nevoie de adoptarea unor măsuri dure, dar care sunt necesare României în această perioadă şi care, dacă ar fi amânate, nu ar face decât să ducă la un declin al performanţei statului.

'Vreau să fiu foarte clar: Guvernul pe care îl reprezint nu ţine cont de dimensiunea politică a acestui an. Guvernul pe care îl reprezint trebuie să servească 22 de milioane de români şi nu trebuie să servească doar interesele unora sau altora care se află în sistemul bugetar. De aceea, trebuie să luăm măsuri, chiar dacă mai dure, dar necesare României. De aceea, Guvernul este determinat să-şi asume răspunderea politică pentru aceste măsuri pe care trebuie să le ducă în continuare, pentru că orice amânare a acestor măsuri nu poate însemna decât un declin al performanţei statului şi a amâna o decizie ce trebuie să fie oricum luată', a accentuat Emil Boc.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii