Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romned a intentat opt procese impotriva DADL

ro

11 Mar, 2009 03:05 1560 Marime text
Unul dintre cei mai mari operatori de plajă ce a avut închiriate, până de curând, nu mai puţin de opt sectoare de plajă în diverse zone ale litoralului - Mamaia, Constanţa, Eforie, Costineşti, Neptun şi Limanu - SC Romned Port Operator SA, nu cedează în faţa Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral.

În data de 9 martie anul curent, SC Romned Port Operator SA a înregistrat la Tribunalul Constanţa nu mai puţin de opt acţiuni îndreptate împotriva Administraţiei Naţionale Apele Române - Direcţia Apelor Dobrogea Litoral. Toate acţiunile se vor judeca în contencios administrativ şi fiscal şi au ca obiect suspendarea executării unor acte administrative. „Noi am atacat în instanţă rezilierea celor opt contracte de concesionare a tot atâtea sectoare de plajă pe care le-am avut în folosinţă până recent ", a specificat administratorul SC Romned Port Operator SA, Sorin Greavu.
Trei dintre dosare au ca prim termen de judecată data de 26 martie, iar cinci au primit termen de judecată în data de 27 martie anul curent.
Dacă aceste acţiuni sunt îndreptate împotriva DADL, operatorul nu l-a iertat nici pe directorul instituţiei, Laurenţiu Marin. Pentru demolarea beach-bar-urilor, demers ce a părut a fi mai degrabă o acţiune pentru deliciul presei şi pentru a se face mai bine cunoscut. Proaspătul director al DADL s-a ales cu o plângere penală. În data de 20 februarie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a fost înregistrată o plângere penală formulată de SC Romned Port Operator SA împotriva directorului DADL, Laurenţiu Marin. Acţiunea a fost formulată în baza articolelor 217 şi 246 din Codul Penal şi a fost trimisă spre soluţionare Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Concret, Marin este acuzat de „distrugere,  degradare ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori salvare a unui astfel de bun", pentru care riscă, dacă va fi găsit vinovat, în cel mai rău caz o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 10 ani, şi de „abuz în serviciu contra intereselor persoanelor", pentru care poate primi, în cazul dovedirii culpei, de la şase luni la trei ani de închisoare.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii