Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:50 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răspunsuri tehnocrate Cioloş îl pasează pe Mazăre şefului de cabinet (document)

ro

30 Jan, 2016 00:00 2918 Marime text
După trei mandate de parlamentar (unul de deputat şi două de senator), senatorul PSD Alexandru Mazăre „a prins curaj”. În premieră, acesta a „îndrăznit”, pe 2 decembrie 2015, să formuleze o interpelare adresată prim-ministrului. Recent, pe site-ul Senatului a fost postat răspunsul primit de parlamentarul PSD de Constanţa.
 
Întrucât finalul anului 2015 ne-a adus şi un nou premier în persoana lui Dacian Cioloş, senatorul PSD de Constanţa Alexandru Mazăre a considerat de cuviinţă să afle care sunt intenţiile acestuia cu privire la „Eradicarea sărăciei şi incluziunii sociale în rândul copiilor”.
 

Citeşte şi


Dacă şi-a imaginat cineva că interpelarea formulată de Mazăre va fi analizată şi va primi răspuns direct de la premierul Dacian Cioloş, s-a înşelat amarnic. „Jalba” a ajuns în atenţia şefului Cancelariei prim-ministru, Ioan Dragoş Tudorache. Inevitabil, răspunsul acordat este sec, dar dă asigurări că Guvernul tehnocrat va „trata în mod foarte serios problemele de sărăcie şi excluziune socială şi, în special, garantarea drepturilor copiilor din grupurile cele mai vulnerabile”.
 
Ca de fiecare dată, aşa cum ne-am obişnuit, experţi şi specialişti din ministerele de resort fac evaluări ale strategiilor naţionale existente „care au ca priorităţi problemele subliniate de rezoluţia din 24 noiembrie a Parlamentului European”.
 
După evaluări şi „continuarea practicilor de succes existente”, Ioan Dragoş Tudorache îl asigură pe senatorul PSD Alexandru Mazăre că Executivul va căuta „măsurile cele mai potrivite pentru a putea, într-un interval cât mai scurt, să reducem numărul copiilor care trăiesc în sărăcie”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii