Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puiu Hasotti, lider in cuvantari

ro

31 Dec, 2008 03:18 1972 Marime text
Puiu_Hasotti_pantaloni.jpgScrutinul electoral din 30 noiembrie a determinat schimbări majore în componenţa echipei de parlamentari care reprezintă judeţul Constanţa în legislatura 2008 - 2012.

Patru deputaţi - Gheorghe Dragomir (PNL), Eduard Martin (PSD), Amet Aledin (UDTTMR) şi Ibram Iusein (UDTR), un alt deputat - Manuela Mitrea (PSD), care şi-a schimbat circumscripţia, şi un senator - Puiu Haşotti (PNL), toţi din vechea gardă, au reuşit să-şi prelungească mandatele. În schimb, un alt parlamentar - deputatul Alexandru Mazăre (PSD) - s-a „transferat" în Camera Superioară, iar alţi opt deputaţi şi doi senatori au reuşit să păşească, în premieră, pe holurile Casei Poporului.
Pe parcursul lunii decembrie, majoritatea au apucat să vorbească în plen doar o singură dată: în data de 19 decembrie, când au depus jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor. Conform uzanţelor, la Senat, parlamentarii au rostit jurământul în ordinea alfabetică, primul senator tomitan chemat în faţa colegilor fiind liberalul Puiu Haşotti. La Camera Deputaţilor, jurământul s-a depus atât în ordinea circumscripţiilor electorale unde au obţinut mandatul, cât şi a colegiilor în care au fost aleşi, primul fiind tot un liberal - deputatul din Colegiul nr. 1, Gheorghe Dragomir.
Desemnarea sa ca lider al grupului parlamentar PNL din Senat l-a transformat pe senatorul constănţean Puiu Haşotti în reprezentantul cel mai „vorbăreţ" al judeţului din Parlamentul României. În perioada scurtă care a trecut de la validarea lui ca senator, liberalul Puiu Haşotti a avut nu mai puţin de cinci luări de cuvânt în plen. La trei zile de la depunerea jurământului, liderul PNL a avut o intervenţie de aproximativ zece minute, cu prilejul învestirii Guvernului Boc, pe tema formării şi a perspectivelor noului Executiv. Ulterior, senatorul Puiu Haşotti a mai avut trei intervenţii la Senat, când s-a aprobat normativul prin care noul Guvern era abilitat să emită ordonanţe de urgenţă pe perioada vacanţei parlamentare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • INGERUL PAZITOR AL ROMANIEI 01 Jan, 2009 13:09 Perceptia poporului este ca P.N.L.-ISTII sunt o tagma de hoti ,jigodii si lacomi ,si asta e de fapt adevarul daca ne gandim la HAsotti, CULETU,Dragomir,Spataru,si toti ceilalti care au ocupat anumite functii mari cat incompetenta lor,DAR jefuitori de bani publici pentru a cotiza acolo unde trebuie...Pe GRECU de la ELCOMEX care este capusa Centralei nucleare Cernavoda l-au facut de bani(furati)si Dragomir si Culetu (care si-a angajat si nevasta mare directoare la el(doar pe hartie).Si altii si altii .SA DEA DUMNEZEU SA SE ALEAGA PRAFU DE EI SI NU DE TARA ASTA ASA CUM EI SI-AU DORIT .DESTEAPTA-TE ROMANE!SOMNUL NATIUNII NASTE MONSTRII!Daca nu i-a nascut deja din sanul P.N.L.-ISTILOR
  • Sile this Millennium 31 Dec, 2008 08:10 DOMNULE STOLOJAN mea culpa şi înapoi acasă la LIBERALI în OPOZIŢIE aceasta este atitudinea CORECTĂ !
  • Sile this Millennium 31 Dec, 2008 08:07 Domnule THEODOR STOLOJAN ar fi o decizie corectă în fond NOI AM PORNIT dintr-o SUPĂRARE care s-a materializat în PLATFORMA LIBERALĂ(v.Stoica) ca un COLOCVIU LIBERAL ,cel puţin aşa am înţeles-o eu ca o AGORA LIBERALĂ ROMÂNĂ şi pentru că PATRICIANU şi TRĂDICEANU au vrut să facă din PNL un S.R.L ne-am hotărît ca şi alternativă să naştem PLD ...Traian Băsescu a profitat de aceasta şi a speculat şi a "asimilat starea noastră de spirit liberală prin minus "L" de SUS în JOS fără ca FALANGA LIBERALĂ ,să fi fost consultată ,măcar ca bun simţ ...DOMNULE STOLOJAN sînteţi vinovaţi şi dumneavoastră şi domnul Valeriu Stoica faţă de toţi LIBERALII desprinşi din PNL prin FATA MORGANA :"PLATFORMA LIBERALĂ "cît şi modul de a protesta pentru că nu a fost acceptat un DIALOG LIBERAL prin înfiinţarea un PLD ajutaţi ,în silă ,de FORCEPSUL mamoşului PD la ordinul TĂTUCULUI BĂSE ...ATENŢIE niciodată nu-i tîrziu pentru P.N. L!