Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:00 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UNPR fuzionează cu PP-DD PSD Constanţa câştigă oameni noi în Consiliul Local şi în Consiliul Judeţean

ro

30 Jun, 2015 00:00 1618 Marime text
Liderul UNPR Gabriel Oprea a anunţat, ieri, fuziunea prin absorbţie cu PP-DD, declarând că partidul pe care îl conduce este un partid „al uşilor deschise“, aspect pe care, susţine Oprea, UNPR nu l-ar fi ascuns niciodată. „Toţi cei care doresc să facă politică în interesul naţional şi al patriotismului sunt bineveniţi în UNPR, indiferent dacă au făcut politică sau nu, indiferent dacă au făcut parte dintr-un partid de stânga sau de dreapta“, a declarat, ieri, Gabriel Oprea, la sediul UNPR, citat de Agerpres.

Oprea a explicat că fuziunea cu PP-DD a venit firesc, cei mai mulţi dintre parlamentarii PP-DD exprimându-şi, de-a lungul timpului, intenţia de a se alătura acestei formaţiuni. În acelaşi context, Gabriel Oprea a precizat: „Vreau să vă spun că nu au existat discuţii despre funcţii sau despre demnitari, motiv pentru care îi apreciez, pentru că sunt oameni serioşi, dintr-o bucată. Ne-am înţeles imediat, pentru că vrem să devenim unul dintre marile proiecte ale României“. Totodată, liderul UNPR a declarat că intenţionează ca, până la 1 septembrie, să existe organizaţii ale partidului pe care îl conduce în toate cele 3.200 de localităţi din ţară şi, mai mult, ca până anul viitor, UNPR să aibă peste 1 milion de membri.

„Să fiţi siguri de loialitatea noastră“

Ce se va întâmpla însă la Constanţa după fuziunea prin absorbţie a UNPR cu PP-DD? George Lipoveanu, preşedintele Organizaţiei Judeţene a UNPR Constanţa, dădea asigurări, în cadrul alegerilor PSD Constanţa de sâmbătă, că partidul condus de Gabriel Oprea este fidel PSD-ului: „Ştim cu toţii că nu ne-a fost şi nu ne este uşor prin ce trece ţara. Vreau să vă spun că România, conform părerii mele şi a multor oameni, merge pe un drum bun. Probleme au fost şi vor fi. (…) Relaţia noastră, a UNPR, cu un partid puternic, PSD, este foarte bună. Vă mulţumesc că de doi ani de zile suntem invitaţi şi suntem în acest mare proiect. Şi cred că acest guvern, cu bune, cu rele, a făcut foarte multe lucruri pozitive. Vă mulţumesc şi încă o dată vrem să spunem, şi generalul Gabriel Oprea a spus-o, că UNPR nu a dărâmat şi nu vom dărâma niciun guvern din care am făcut şi vom face parte. Să fiţi siguri de loialitatea noastră“.

La Constanţa, fuziunea UNPR cu PP-DD va însemna, în plan administrativ, mai multe voturi pentru PSD în Consiliul Local Municipal Constanţa şi în Consiliul Judeţean Constanţa. Amintim că în cadrul CJC, UNPR nu are niciun consilier. În schimb, PP-DD are doi, anume Gheorghe Slabu, liderul PP-DD Constanţa, şi Gabriel Mascas. În ce priveşte Consiliul Local, UNPR avea un consilier, în persoana lui Vasile Roşu, ales local care votează întotdeauna în favoarea proiectelor iniţiate de PSD. Din partea PP-DD, în CLM rămăsese un singur consilier local, anume Dede Perodin, acesta din urmă prezent, şi el, la conferinţa PSD de sâmbătă, în contextul căreia Decebal Făgădău a fost reales preşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD. Prin urmare, este de aşteptat ca şi Dede Perodin, „ultimul mohican“ al PP-DD în Consiliul Local, să susţină, de acum înainte, fără ezitare, iniţiativele PSD.

Ti-a placut articolul?

Comentarii