Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:09 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Odor respecta decizia lui Blaga. Propunere PNL Primar pentru un mandat la Medgidia!?

ro

04 Apr, 2016 00:00 2884 Marime text
 

Nu mai reprezintă pentru nimeni o noutate faptul că actualul primar al municipiului Medgidia, Marian Iordache, nu mai este susţinut de PNL pentru a-şi prelungi mandatul. În locul său, liberalii îl propun pe Marian Odor.
Referitor la noua propunere liberală pentru Primăria Medgidia, Marian Odor, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a menţionat că această candidatură „este bătută în cuie şi câştigă teren zilnic“. Odor este o cunoştinţă veche a liderului PNL Constanţa, asemeni lui Dragomir, el lucrând de mult timp în sistemul financiar, la ora actuală fiind şeful Direcţiei de Finanţe Publice Medgidia. Candidatul PNL la Primăria Medgidia va intra într-un sondaj de opinie care va fi realizat săptămâna viitoare. 

Suspendare temporară

Pentru a putea intra în competiţia electorală, Marian Odor a decis să se suspende din funcţia de conducere deţinută la  Direcţia Finanţelor Publice din Medgidia.

„Este ca un concediu… Aşa este procedura. Ce se va mai întâmpla mai departe vom vedea. Vă spun de ce. Pentru că, după patru ani, el se poate întoarce la Fisc încă un an. Suspendat fiind dintr-o funcţie publică, o ocupi pe cealaltă şi, dacă după patru ani renunţi la a mai candida, te poţi întoarce de unde ai plecat. Dumnealui mi-a spus că şi-ar dori să iasă la pensie de la instituţia unde a lucrat atâţia ani. Până atunci, are ocazia să formeze un tânăr din Medgidia care să ducă mai departe proiectele municipiului“, a declarat preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.

 
Având în vedere cele afirmate, se pare că Marian Odor, candidatul propus de PNL la Primăria Medgidia, va fi edil-şef doar pentru un mandat.

UPDATE: 

Contactat telefonic, după vizita la Constanţa a co-preşedintelui PNL Vasile Blaga, care a dat de înţeles că nu agrează oamenii "cu fundul în două luntrii", Marian Odor ne-a declarat: "Eu de când mă ştiu am fost funcţionar public şi am respectat legea. Legea 1888 privind Statutul funcţionarului public spune concret ce trebuie să fac. Voi respecta decizia domnului Blaga pentru că este conform prevederilor legii. Era o dorinţă a mea ca atunci când îmi termin mandatul şi împlineam termenul limită pentru pensionare, decizia de încetare a contractului de muncă să o facă Ministerul Finanţelor Publice deoarece am lucrat peste 30 de ani în sistem şi doar în funcţii de conducere".

Ti-a placut articolul?

Comentarii