Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul director PD-L investit Iordache, sef in locul lui Alexandrescu la ARR

ro

13 Oct, 2009 02:29 1386 Marime text

arr_investire.jpgFără prea mare fast, ieri, prefectul Claudiu Palaz l-a numit oficial în funcţie pe noul director al Agenţiei Constanţa a Autorităţii Rutiere Române, Gabriel Iordache. „Să dăm dovadă de fairplay indiferent de cum au fost făcute numirile", a susţinut prefectul, după ce i-a citit ordinul de numire venit de la centru

Acesta a luat locul interimarului Ioan Alexandrescu, care fusese pus în funcţie pe o perioadă de maxim 60 de zile. „Misiunea" acestuia a încetat încă din 9 octombrie când a fost emis ordinul de încetare a delegării cu privire la preluarea activităţii şefului de Agenţie şi cel de numire a noului coordonator..

După ce pesediştii s-au retras de la guvernare, lăsând loc liber pedeliştilor să-şi instaleze oamenii lor în fruntea deconcentratelor care reveneau partenerilor de coaliţie, ieri a avut loc prima numire în funcţie a unui director pedelist. La prima oră a dimineţii, prefectul Claudiu Palaz a fost prezent la sediul instituţiei pentru a-şi învesti „prietenul pe care îl susţine". După ce a chestionat pe angajata de la personal a instituţiei în legătură cu motivul pentru care nu a fost prezent ieri la serviciu, reprezentantul Guvernului în teritoriu a citit ordinul de numire în funcţie şi cel prin care încetează delegarea lui Alexandrescu. Prefectul i-a urat succes noului şef, evidenţiind faptul că ar trebui să se dea în continuare dovadă de fair-play, indiferent de condiţiile în care s-a făcut numirea în funcţie. De altfel, noul şef de la ARR Constanţa a mai condus instituţia în perioada 2006 - 2007, însă a trebuit să părăsească fotoliul pentru că directorul dinaintea sa, Aurel Butnaru, a dat în judecată instituţia, câştigând dreptul de a fi repus în funcţie. Mai mult decât atât, Iordache a trebuit să dea de două ori examenul până să-l ia. „Prima oară l-am picat, mi s-au pus beţe în roate, iar a doua oară l-am luat", a specificat noul director. Gurile rele spun în schimb că Iordache şi-ar fi aranjat singur examenul, însă nu a putut să facă minimul de puncte pentru a promova examenul.

Inspectorul care nu a dat nicio sancţiune

Cât despre pregătirea noului coordonator al instituţiei, acesta a absolvit Facultatea de Construcţii Aerospaţiale, iar în perioada 1977 - 1982 a fost inspector-şef adjunct la Auto ITA Constanţa. După ce a trebuit să-i cedeze locul directorului care a câştigat procesul în instanţă, Butnaru a fost inspector. În ceea ce priveşte activitatea sa ca inspector, potrivit unor surse oficiale, se pare că acesta nu ar fi dat nicio sancţiune, pentru că, după cum a şi admis, „nu avea carnet de procese verbale". „Cel care era cu mine avea el carnet de procese, mie nu mi se dăduse", a argumentat Iordache. Se zvonea că pe perioada cât a fost Alexandrescu în fruntea ARR-ului, Iordache ar fi refuzat să i se dea mai multe sarcini, argumentând că se pregăteşte să iasă la pensie. „N-am vrut să preiau activităţile pe care mi le-a dat pentru că mai aveam câteva zile şi intram în concediu. I-am zis că vom relua subiectul după ce mă voi întoarce din concediu", a explicat Iordache, întrebat în legătură cu acest subiect.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii