Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Eforie a suplimentat spatiile de parcare

ro

05 Jun, 2009 01:17 1335 Marime text
Primăria oraşului Eforie a hotărât suplimentarea spaţiilor de parcare din cele două staţiuni cu 180 de locuri. Lucrările de amenajare au fost demarate zilele acestea. 

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Eforie, prin realizarea acestor spaţii în punctele de interes din oraş, autoritatea locală urmăreşte detensionarea traficului pe perioada sezonului estival, când necesarul depăşeşte 20.000 de locuri.

Parcările vor fi realizate în zonele: Hotel Belona - B-dul Tudor Vladimirescu, Eforie Nord (50 de locuri de parcare), str. Perla Mării, Eforie Nord (50 locuri), str. Dunării, Eforie Nord (50 locuri), str. Decebal - Baza sportivă, Eforie Nord (30 locuri). 

Lucrările de amenajare a locurilor de parcare ce se vor finaliza în cel mult o săptămână au drept obiectiv creşterea potenţialului turistic şi ameliorarea situaţiei pe perioada verii. Exceptând spaţiile ce vor fi realizate în zonele mai sus amintite, în momentul de faţă, la nivelul oraşului Eforie există un număr de 4.100 de locuri de parcare, dintre care 2.500 de spaţii în Eforie Nord şi 1.600 în Eforie Sud.

„Lipsa locurilor de parcare este o problemă a oraşului nostru, deoarece, pe perioada sezonului estival, în Eforie vin peste 40.000 de turişti pe zi. Străzile sunt înguste şi nu permit parcarea laterală decât pe un singur sens. De aceea, avem în vedere obţinerea unor fonduri pentru realizarea de parcări supraetajate", a declarat primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii