Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:04 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL se debaraseaza de Aurel Butnaru

ro

15 Jun, 2005 00:00 1020 Marime text

Fostul viceprimar liberal voteaza cum ii dicteaza constiinta

Actualul vicepresedinte al organizatiei judetene a PNL, Aurel Butnaru, se afla in prezent pe lista neagra a conducerii locale a formatiunii * Atitudinea obsesiva pro PSD il face pe Butnaru sa nesocoteasca deciziile conducerii liberale * Numai in ultima luna, Butnaru a atras atentia opiniei publice cu cateva "gesturi" indreptate spre bunastarea social-democratilor si in detrimentul protocolului ADA * Presedintele interimar al PNL Constanta, Gheorghe Dragomir, sustine ca liberalul Aurel Butnaru se face de ras * Ramane de vazut daca actualul vicepresedinte al organizatiei judetene a PNL se va mai regasi in noul for de conducere al partidului, dupa Conferinta Judeteana stabilita pentru sfarsitul acestei saptamani

Inca de la alegerile din 2000, dupa ce pe plan local au fost impartite ciolanele, liberalii s-au indatorat reprezentantilor partidului de guvernamant de la data respectiva. Au primit functii si, la schimb, au oferit voturi.De asemenea, in cadrul Consiliului Judetean Constanta dar si in Consiliul Local, PNL a format o alianta puternica ale carei efecte se mai resimt si astazi, cand unii consilieri liberali gasesc tot felul de circumstante pentru a face inca jocul PSD. Este de notorietate comportamentul duplicitar al fostilor consilieri judeteni Serban Daniel si Valeriu Stoica, care au tradat cu buna stiinta interesele Aliantei "Dreptate si Adevar", PNL-PD.

Mezalianta cu social-democratii

Fostul viceprimar liberal al municipiului Constanta, Aurel Butnaru, se afla in prezent pe lista neagra a conducerii locale a Partidului National Liberal.Cazut in dizgratia liderilor liberali, Butnaru se pare ca asteapta "ceasul adevarului", care este posibil sa ii aduca excluderea din toate functiile de conducere detinute in partid.Candva "fruntas" al PNL, Butnaru ocupa in prezent doar functia de vicepresedinte la nivel judetean si in acelasi timp trebuie sa se multumeasca cu postul de consilier local. Mezaliantele incheiate cu membrii fostului partid de guvernamant, cei care detin inca majoritatea in cadrul Consiliului Local Municipal, l-au adus pe Butnaru in situatia de a vota proiectele propuse de social-democrati "asa cum ii dicteaza constiinta", nerespectand de multe ori deciziile partidului care l-a imputernicit sa rezolve problemele constantenilor. Mai mult, prin actiunile din cadrul CLM, Butnaru a reusit sa "castige" dispretul conducerii liberale.Alaturi de ceilalti cinci consilieri locali din cadrul Consiliului Local, Butnaru s-a aflat in postura de a fi exclus din partid din cauza votului acordat mai mult decat iresponsabil proiectului promovat de Radu Mazare privind aprobarea taxelor si impozitelor locale pentru anul viitor.La fel ca si in trecut, o decizie pe linie de partid vizavi de votul pro PSD al liberalului intarzie sa apara, ceea ce ridica serioase semne de intrebare, cu atat mai mult cu cat insusi vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, a promis ca va lua masurile care se impun in aceasta situatie. Singura decizie luata de conducerea liberala a fost ca, cei sase (inclusiv Aurel Butnaru) nu vor mai prinde la viitoarele alegeri locale inca un mandat de consilier local din partea PNL.

"Aurel Butnaru se face de ras"

Atitudinea vizibil pro PSD a consilierului liberal Aurel Butnaru nu dateaza de azi, de ieri. Numai in ultima luna, Butnaru a atras atentia opiniei publice cu cateva "gesturi" indreptate spre bunastarea social-democratilor si in detrimentul protocolului ADA.In cadrul ultimei sedinte a Consiliului Local Municipal, Butnaru a gafat propunand aprobarii un proiect de hotarare care viza transferul unor terenuri intravilane intre Primaria Constanta si o anume Emilia Bobu. Criticat de colegii din PNL, Butnaru a recunoscut la acea data ca proiectul respectiv nu ii apartine si "a fost pus" sa il semneze si sa il introduca pe ordinea zi a sedintei. Tot in acea sedinta, Butnaru nu a facut nota discordanta si, alaturi de toti ceilalti consilieri liberali, a votat "din neatentie" proiectele propuse de pesedisti.Presedintele interimar al PNL Constanta, deputatul Gheorghe Dragomir, a declarat ieri, cu privire la comportamentul colegului sau, Aurel Butnaru, ca acesta va trebui sa se supuna pe viitor tuturor deciziilor luate in cadrul Biroului Permanent Municipal. "Noul Birou Municipal a luat o hotarare, iar consilierii locali, inclusiv Aurel Butnaru, trebuie sa se supuna acestor decizii. In caz contrar, singura solutie este demiterea sau plecarea din partid din proprie initiativa. Cei care nu se vor conforma vor fi liberi sa isi desfasoare activitatea in mod independent", a afirmat Gheorghe Dragomir. Liderul liberal sustine ca, desi actualmente nu s-a luat nici o masura transanta, conducerea partidului nu va mai tolera nici un vot discordant deciziilor Biroului Permanent Municipal, deoarece se doreste crearea unui partid disciplinat, nu haotic.In ceea ce priveste proiectul de hotarare introdus "cu cantec" de Butnaru pe ordinea de zi a sedintei CLM din luna mai, presedintele PNL Constanta sustine ca acesta nu a reusit decat sa se faca de ras. "Nu mai toleram asa ceva. Printr-un astfel de comportament, Aurel Butnaru se face de ras. Daca tot a initiat un proiect privind transferul de terenuri, poate ne face cadou unul pentru a ne desfasura activitatea in acel loc", a mai spus Gheorghe Dragomir.Desi a nu a fost luata nici o decizie transanta in privinta lui Aurel Butnaru, liberalii se vor reuni la sfarsitul acestei saptamani pentru a-si desemna noua conducere. Ramane de vazut daca actualul vicepresedinte al organizatiei judetene a PNL se va mai regasi in noul for de conducere al partidului. Cert este ca noua echipa de conducere a formatiunii se doreste a fi una tanara, care sa dinamizeze activitatea organizatiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii