Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL a luat o decizie politică la nivelul conducerii şi nu va vota Codul Administrativ care va politiza toate instituţiile

ro

02 Jul, 2018 00:00 1211 Marime text
PNL nu va vota Codul Administrativ, căci, prin adoptarea acestuia pe o perioadă destul de lungă, se va crea haos administrativ, descalificarea administraţiei publice se va accelera, iar politicul va fi omniprezent, susţin liberalii.

Liberalii consideră că, în perioada dezbaterilor, înainte de a intra la votul Senatului, prin amendamente majore făcute de grupul PSD în comisia specială pentru Codul Administrativ, „s-au impus o serie de reglementări care, fără nicio exagerare, întorc administraţia publică românească înainte de 1989“.

Potrivit reprezentanţilor PNL, practic, rolul funcţiei publice, elementul de bază al unei administraţii profesioniste, este desfiinţat, iar din Agenţia Naţională a Funcţionarului Public „mai rămân clădirea, un preşedinte într-un birou şi portarul, în rest, ANFP-ul este o cutie poştală“.

Prefecţii şi subprefecţii devin demnitari, cu rang de secretar de stat, respectiv subsecretar de stat, cei peste 2.000 de şefi de servicii deconcentrate devin manageri cu statut de demnitar, respectiv de subsecretar de stat. România va fi singura ţară din Europa care va avea 2.500 - 3.000 de secretari şi subsecretari de stat.

„Ministrul va tăia şi spânzura, de-a lungul şi de-a latul scumpei noastre patrii, iar în fiecare structură locală deconcentrată, la rândul lui, şeful - mare, mic, manager, demnitar, cu rang de subsecretar de stat - va da afară când vor vrea muşchii lui, va angaja pe cine doresc muşchii lui, va transforma funcţii, categorii din sistemul de funcţionari publici când vrea şi cum vrea“, apreciază liberalii.

Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, Comisia parlamentară specială a reexaminat, săptămâna trecută, proiectul de Cod Administrativ şi a dat un raport de admitere cu amendamente admise, care îl înlocuieşte pe cel vechi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii