Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 05 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pedelistii propusi si autopropusi pentru functiile pesedistilor

ro

03 Oct, 2009 02:39 3994 Marime text

cap_1.jpgSocial-democraţii numiţi politic la şefia instituţiilor publice vor părăsi, luni, funcţiile de conducere # Democrat-liberalii au conturat deja o listă de propuneri pentru posturile lăsate libere de pesedişti

Imediat ce PSD a trântit uşa guvernării, democrat-liberalii s-au regrupat pentru a asigura o echipa completă a Cabinetului Boc II. Pe plan local, pedeliştii constănţeni pregătesc lista cu propunerile pentru funcţiile de conducere de la instituţiile deconcentrate, care vor rămâne libere începând de luni.

La începutul săptămânii viitoare, toţi directorii numiţi în funcţie cu sprijinul politic al PSD îşi vor prezenta demisiile, aşa cum, de altfel, a anunţat şi preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre. În aceste condiţii, democrat-liberalii constănţeni se gândesc deja, fiecare, ce funcţii şi-ar dori să ocupe. Intenţiile nu au fost exprimate oficial, însă în cadrul discuţiilor interne s-au conturat deja direcţii ale unor pedelişti către funcţiile ce vor rămâne vacante de lunea viitoare. Bătălia cea mare se va da pentru şefia Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, condusă în prezent de social-democratul Bogdan Dima. Pentru ocuparea acestei funcţii se vehiculează patru nume. Este vorba despre Dionisie Culeţu, actualul director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Ciobanu, directorul coordonator adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Romulus Mincă, şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, şi despre Mihai Petre, secretarul general al organizaţiei judeţene PD-L Constanţa. Romulus Mincă ţinteşte şi un post de subsecretar de stat în Ministerul Muncii, o idee mai veche, la care nu renunţă prea uşor, dorind să-şi treacă acest rang în CV.

Manafu, favorit pentru DADL

De precizat că numele democrat-liberalului Mihai Petre se vehiculează şi pentru şefia Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral, unde mai mulţi democrat-liberali îl dau ca şi instalat pe Ionel Manafu, fost şef al instituţiei în perioada 2004 - 2007. Şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean va fi preluată, potrivit democrat-liberalilor, de către Elena Buhaiev, preşedinta organizaţiei judeţene de femei a PD-L Constanţa. Şi şefa femeilor democrat-liberale de la municipiu, Adriana Câmpeanu, ar dori să ocupe o funcţie de conducere în cadrul unei instituţii publice. Este vorba, potrivit unor surse interne din PD-L Constanţa, despre funcţia de director coordonator adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică Judeţeană. Gigi Chiru îşi menţine opţiunea de a ocupa directoratul Inspectoratului Teritorial în Construcţii, deţinut în prezent de pesedistul Ion Florentin. Gheorghe Balaban este propunerea pe care democrat-liberalii o menţin pentru Inspectoratul de Concurenţă al Judeţului Constanţa.

colaj.jpgSimona Leoveanu, preferată pentru şefia CRPDRP

Pentru Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Constanţa, propunerile ce se vehiculează sunt Gheorghiţă Corbu, Adrian Sponte şi Simona Leoveanu - actualul director al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Se pare că Simona Leoveanu este favorită pentru a fi promovată la CRPDRP, în timp ce Adrian Sponte are şanse mai degrabă la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Gheorghe Şuţu a fost nominalizat pentru şefia Oficiului de Mobilizare a Economiei şi Pregătirea Teritoriului pentru Apărare, însă surse din PD-L Constanţa ne-au declarat că este posibil ca acum să aibă o altă opţiune. Marian Mitrea, al cărui nume se vehicula, alături de cel al lui Valentin Zeicu, pentru conducerea Administraţiei Canalelor Navigabile, este un alt democrat-liberal în aşteptarea unei funcţii, din câte se pare.

Laura Condur şi Ionuţ Cealera se „bat" pe funcţia lui Liviu Mocanu

Pentru Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate se vehiculează deja două nume pentru înlocuirea lui Liviu Mocanu: Laura Condur, din echipa PD-L Mangalia, şi Ionuţ Cealera. Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ar putea fi lăsată pe mâinile actualului adjunct Gheorghe Dincă sau ar putea fi preluată de către Gabriel Nica. Hristu Tararache ar putea fi propunerea PD-L Constanţa pentru directoratul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, iar Gheorghe Aldea, membru al organizaţiei locale PD-L Techirghiol, pentru şefia Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Elena Ivănescu, secretarul executiv al filialei municipale PD-L Constanţa, ar putea fi nominalizată la şefia Oficiului de Autorizare şi Control în Turism.

Dintre actualii şefi de instituţii, Bogdan Huţucă, şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, se bucură de sprijinul unei părţi a organizaţiei judeţene PD-L Constanţa, însă nu se ştie sigur, deocamdată, dacă va fi menţinut în funcţie.

Grasa, Foca şi Daniela Neagu, primii pe făraş

Se pare că noul şef al Autorităţii Rutiere Române, Ioan Alexandrescu, va rămâne în funcţie întrucât a fost numit prin ordin al ministrului Radu Berceanu. De asemenea, au şanse de a fi menţinuţi în funcţii Cristian Radu, directorul Gărzii Financiare, precum şi adjuncţii de la Autoritatea de Sănătate Publică Judeţeană, Mihaela Dinisov şi Adrian Pavlov. Celălalt director coordonator adjunct al instituţiei, Cătălin Grasa, va pleca sigur din funcţie, ne-au declarat surse din PD-L, ca şi directorul coordonator adjunct al AJOFM, Marian Foca, şi Daniela Neagu, director coordonator adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă. Este posibil, ne-au declarat aceleaşi surse, ca Dana Dragomir să se reîntoarcă, dacă va vrea, la şefia Direcţiei Judeţene de Muncă şi Protecţie Socială. Daniel Florea va fi propus de către organizaţia judeţeană pentru ocuparea postului de vicepreşedinte al AVAS. Alţi pedelişti, despre care conducerea PD-L Constanţa spune că au muncit şi trebuie răsplătiţi cu funcţii, sunt Ioan Toanchină şi George Măndilă.

{mos_ri:PSD,pesedisti}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 04 Oct, 2009 14:15 Asta seamana a amenintare cu moartea din partea "li-beralilor". Personajul asta frustat ,cum se exprima "eu" ,nu este altceva decat o persoana care se lupta singura pentru aflarea adevarului despre originea ei adevarata si cine este raspunzator sau vinovat de CRIZA FINANCIARA prin care trece de doi ani de zile. Net-ul, este o alta ARMA ,care as numi-o PSIHOLOGICA. Sora cu NET-ul este ARMA CU MICROUN-DE si sistemul de supraveghere cu TERMOVIZIUNE,deoa- rece toate functioneaza pe principiului electromagne tismului prin intermediul SATELITILOR.
  • eu 04 Oct, 2009 12:01 ce le stii tu pe toate.parerea mea este ca esti un personaj frustrat care refuleaza pe net debitind tot felul de timpenii mai ales pseudonimul tau.dute si aruncate de pe bloc si atunci inseamna ca ai facut ceva util societatii
  • surmelis argentina pusa 03 Oct, 2009 08:11 "PSD-istii au trantit usa guvernarii"? Gresit ! PSD-ul a fost una dintre "navele" aliate a COALITIEI, asediate de catre "nava pirat" PNL-ista. Acum urmeaza sa fie asediata cealalta "nava" a PD-L-ului. Daca si aceasta "nava" cedeaza presiunilor "navei pirat " a PNL-ului,s-a zis cu tarisoara noastra ROMANIA.