Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe surse Septimiu Bourceanu şi Dumitru Bedivan, propunerile PNL pentru viceprimar al Constanţei şi pentru vicepreşedinte al CJC

ro

28 Jan, 2012 01:13 3039 Marime text
04-propuneri.jpgEste de notorietate că liberalii constănţeni nu sunt tocmai entuziasmaţi de alianţa cu social-democraţii, cu atât mai mult cu cât, cu nici măcar un an în urmă, ei erau încă pe poziţii total opuse. Cu toate acestea, statutul USL obligă cele două partide la o permanentă susţinere reciprocă, fapt pentru care, aşa cum era de aşteptat, în ceea ce priveşte proximele alegeri locale, liberalii îi vor susţine pe Radu Mazăre şi pe Nicuşor Constantinescu pentru Primăria, respectiv Consiliul Judeţean Constanţa.
Perioada următoare se preconizează însă a fi extrem de interesantă şi asta pentru că, cel puţin până la acest moment, un singur nume a fost speculat pentru un mandat de viceprimar liberal al Constanţei, anume cel al consilierului local municipal Ovidiu Cupşa. Ulterior, a circulat informaţia potrivit căreia liberalii nici n-ar avea, de fapt, vreo pretenţie la unul dintre cele două mandate de viceprimar.
Totuşi, liberalii vor ridica pretenţii în cadrul coaliţiei cu PSD-ul, şi nu doar pentru un post de viceprimar. Astfel, potrivit unor surse din interiorul PNL, pentru mandatul de viceprimar se vehiculează numele lui Septimiu Bourceanu, în vreme ce pentru un mandat de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost avansat numele lui Dumitru Bedivan.
Se pare că Dumitru Bedivan îşi doreşte acest mandat şi, de asemenea, ar avea şi susţinerea unora dintre colegii de partid. În pofida faptului că nu este unul dintre numele din linia întâi a PNL Constanţa, Dumitru Bedivan este liberal convins, vechi membru de partid.
De menţionat este însă că numele lui Ovidiu Cupşa nu a ieşit definitiv din cărţi, dar şi că nu puţini sunt liberalii care speră că, măcar cu ocazia acestor alegeri, vor prinde unul dintre posturile visate. Cert este că PNL Constanţa va ridica pretenţia acestor două mandate: unul de viceprimar, altul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, chiar dacă, e drept, există riscul ca propunerile să se mai schimbe în timp.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii