Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:10 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe final de mandat Senatorul Alexandru Mazăre, preocupat de abandonul şcolar

ro

09 Sep, 2016 00:00 1035 Marime text
În acest mandat parlamentar nu a excelat în privinţa iniţiativelor legislative, a interpelărilor sau a întrebărilor formulate, dar a reuşit să atragă atenţia prin unele teme abordate. Vorbim despre senatorul PSD de Constanţa Alexandru Mazăre, care, la început de sesiune parlamentară şi la final de mandat parlamentar, revine în atenţia guvernanţilor. Mai precis, a ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice, prof. univ. dr. Mircea Dumitru, căruia i-a adresat o întrebare referitoare la o problemă importantă din acest domeniu: abandonul şcolar.
 
Din păcate, abandonul şcolar nu reprezintă o noutate, dar abia acum, când se apropie de finalul mandatului de parlamentar, Alexandru Mazăre încearcă să atragă atenţia ministerului de resort. Și asta în contextul în care, pentru a reduce fenomenul, este nevoie de implicarea mai multor ministere, factorii care determină copiii să renunţe la şcoală fiind multipli.
 
Aşadar, senatorul PSD de Constanţa a studiat datele recente oferite de Institutul Naţional de Statistică, ce relevă faptul că abandonul şcolar a atins cote alarmante. Concret, aproximativ 30% dintre copiii cu vârsta sub 18 ani abandonează şcoala, o cincime dintre ei rămânând cu cel mult opt clase. Senatorul Alexandru Mazăre subliniază în demersul său faptul că, „deşi fenomenul este cunoscut, măsurile întârzie să apară“ sau cele adoptate au fost „total ineficiente“.
 
Și dacă tot a ajuns la această concluzie, senatorul PSD i-a solicitat ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice, prof. univ. dr. Mircea Dumitru, să îi menţioneze, în scris, care sunt cauzele identificate şi „măsurile urgente ce se impun pentru remedierea acestei situaţii“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii