Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL face apel la constănţeni să nu voteze demiterea lui Băsescu

ro

26 Jul, 2012 01:44 2170 Marime text

cap_3.jpg„PDL Constanţa nu va participa la referendum", a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul democrat-liberalilor constănţeni, Christian Gigi Chiru.

„Este de datoria noastră se ne aliniem celorlalţi români care nu vor să legitimeze o lovitură de stat, un demers nedemocratic şi neconstituţional", a menţionat Chiru. În opinia sa, USL îşi propune ca, prin referendumul organizat pe 29 iulie pentru demiterea şefului statului, „să scoată România din Uniunea Europeană". El a adăugat că acei constănţeni care nu vor vota la scrutinul de duminică sunt „cei care îşi doresc ca România să rămână stat de drept". Totodată, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa a afirmat că, în ceea ce-l priveşte, nu vrea să valideze „prin prezenţă, nişte măsuri ilegale". „Fac apel la cetăţeni să nu valideze, prin prezenţă, nişte măsuri departe de a fi constituţionale", a mai menţionat Chiru.

Conform spuselor sale, PDL Constanţa va avea reprezentanţi în toate cele 566 de secţii de votare din judeţ. De asemenea, el a specificat că PDL nu va ezita să depună plângeri penale în eventualitatea în care va constata fraudă. „USL pregăteşte o uriaşă fraudă. Există informaţii că s-ar pregăti cumpărarea participării la vot cu 50 de lei şi turismul electoral", a conchis Chiru.

„Atentat la valorile democratice"

conferinta_pdl_-_Gigi_Chiru_Constantin_Chirila.jpg

Prezent la conferinţa de presă de ieri, deputatul Constantin Chirilă, lider interimar al Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa, a explicat că din punctul său de vedere este regretabil că s-a ajuns ca o problemă serioasă să fie transformată în ceea ce el a numit un spectacol jalnic. Chirilă a reiterat ideea potrivit căreia motivarea suspendării preşedintelui Traian Băsescu este „subţire, literaturizată, un inventar al unor vini imaginare".

Parlamentarul constănţean a precizat şi că „obsesia Băsescu este obsesia lor (n.r. - a USL-ului)" şi că referendumul din 29 iulie, ca şi evenimentele politice care au avut loc în ultimele săptămâni în România, reprezintă „un atentat la valorile democratice". „E ruşinos că după peste 20 de ani de democraţie ajungem ca Osetia de Nord, ca să rugăm Uniunea Europeană să ne numere voturile", a completat preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vero 26 Jul, 2012 09:02 Pai daca nu participa la referendum ce mai cauta cu reprezentanti in sectiile de votare?Jalnici sunt ei pentru ca nu au curajul sa infrunte electoratul. Cand au vazut ce spun sondajele de opinie au bagat repede placa cu frauda si cu boicotarea referendumului. Astia chiar ne considera imbecili!