Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paloma Petrescu „Feri - un reper pentru gazetaria constanteana"

ro

15 Dec, 2008 02:33 1613 Marime text

Paloma_Petrescu_1.jpg„Am mari dubii despre modul în care s-a analizat speţa şi în privinţa celor care au analizat-o", a declarat Paloma Petrescu

Paloma Petrescu (PD-L), fost candidat înscris în cursa pentru alegerile parlamentare în scrutinul din 30 noiembrie, este de părere că nu atât demersul primarului, cât decizia instanţei ridică semne de întrebare în legătură cu corectitudinea cu care s-a evaluat cazul.

Cum apreciaţi demersul primarului de a da în judecată o ziaristă?
Fiecare are dreptul să-şi exprime opinia şi să acţioneze în consecinţă la momentul în care simte că i-au fost îngrădite drepturile. Eu, personal, sunt nedumerită în ceea ce priveşte modul în care s-a încheiat procesul. Am mari dubii în acest sens şi despre modul în care s-a analizat speţa, mai ales că la momentul respectiv, în 2006, am urmărit intervenţia sa la respectivul post de televiziune şi a fost clar o opinie exprimată, nu a fost dată ca o informaţie.

Poate fi considerată iniţiativa un atac la adresa libertăţii de exprimare?
Mi-e teamă ca ceea ce s-a întâmplat să nu fie un precedent. Sunt întru totul de partea lui Feri, mai ales  că ştiu că este o profesionistă. Feri este un reper pentru gazetăria din Constanţa.

Cât despre sumele pe care primarul i le-a cerut ca despăgubiri...
... Sunt extraordinar de mari, în condiţiile în care fiecare dintre noi ştie care este nivelul de trai al unui ziarist în zilele noastre. Sper ca Feri să nu fie nevoită, în cele din urmă, să le plătească.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii