Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:40 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ofiterul Adrian Manastireanu se va ocupa de delfinul Marc

ro

12 May, 2009 02:51 6506 Marime text

numiri_CJC_Adrian_Manastireanu_10.jpgConsilierii judeţeni vor numi directori noi în trei instituţii subordonate CJC-ului

Un convocator publicat încă de sâmbătă într-un cotidian local anunţa programarea în data de 15 mai a unei şedinţe ordinare,  convocatorul fiind postat, ieri, şi pe site-ul CJC.
Legislaţia în vigoare prevede că proiectele de hotărâre ce urmează a fi dezbătute şi supuse aprobării trebuie făcute publice cu cinci zile înaintea şedinţei. Ieri, în jurul prânzului, o parte dintre ele puteau fi „analizate", fiind postate pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa. Convocatorul confirmă că aleşii judeţeni vor avea pe ordinea de zi 70 de proiecte de hotărâre, asta dacă nu va apărea şi o listă suplimentară cu alte iniţiative. Trei dintre proiecte vor „legaliza" eliberarea din funcţiile de conducere a unor şefi: Constantin Chera - director al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Petre Paul Nicolaescu - director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Constanţa şi Decebal Făgădău - ex-director la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, promovat încă din ianuarie în funcţia de viceprimar al municipiului Constanţa. Odată instalat „secund" al municipalităţii, Decebal Făgădău, fostul director al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, declara că în locul său speră să fie numit un specialist, un om din interior, care să cunoască situaţia instituţiei.
Delfinariu_03.jpgDorinţa sa n-a contat, de ultimul delfin de la complex urmând să se ocupe Adrian Mihai Mânăstireanu. Potrivit lui Făgădău, succesorul său nu provine din cadrul instituţiei şi este de profesie ofiţer de marină. La cei 37 de ani ai săi, Adrian Mihai Mânăstireanu are, se pare, alte atuuri ce au cântărit în numirea sa ca director al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Firesc, el este  membru PSD, precum şi o prezenţă frecventă în anturajul primarului Radu Mazăre. Până nu de mult, Mânăstireanu a coordonat activitatea Biobazei animalelor fără stăpân, post deţinut de soţia sa, Cezara, până la promovarea ei ca director general al Administraţiei Creşelor Constanţa.
Surse din PSD Constanţa au afirmat că noul şef al complexului „are experienţă managerială, ar fi un bun organizator şi, nu în ultimul rând, iubeşte animalele". Totuşi, la o privire succintă asupra firmelor în care este implicată familia Mânăstireanu s-ar putea spune că soţia are mai multă experienţă managerială. Numele ei apare în trei firme - Jolie Club SRL, Boxarena SRL şi Alfmob Exim SRL, în timp ce Adrian Mânăstireanu este administrator la Seaside Estate Company SRL. Această firmă are ca acţionari două societăţi liberiene, Rectangle Transport LTD şi Gypsy Investments LTD, dar şi pe „sora" Nitalexil.

Noi şefi în instituţii de cultură

Alte două proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei din 15 mai a Consiliului Judeţean Constanţa ne prezintă şi înlocuitorii celorlalţi doi directori eliberaţi din funcţie.
Prin votul consilierilor judeţeni, la conducerea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Constanţa va ajunge Mihaela Cleo Popescu, iar activitatea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa va fi coordonată de Gabriel Gheorghe Custurea.

{mos_ri:Adrian Manastireanu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii