Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nuredin Ibram, scos din cursa pentru Parlament

ro

23 Aug, 2004 00:00 1488 Marime text

La UDTR s-a votat dupa cum s-a sugerat

La sedinta Consiliului National Extraordinar al turcilor, for ce a avut misiunea sa-l desemneze pe candidatul etniei la alegerile generale, au fost prezenti consulul general al Turciei la Constanta si atasatul Consulatului pe probleme de religie * Baiar Chiazim din Macin, Nuredin Ibram, profesor universitar si presedinte onorific al UDTR, si Iusein Ibram din Tulcea, angajat la RAR Tulcea, au concurat pentru candidatura la Parlament * O suta din cei peste 140 de delegati care au votat la Conferinta Extraordinara au considerat ca Iusein Ibram va fi persoana care le va reprezenta interesele in Parlamentul Romaniei * Votul decisiv a fost hotarat de delegatii din judet care au prins din zbor ceea ce li s-a "sugerat" sa voteze si s-au conformat "indicatiilor" * Profesorul Nuredin Ibram a declarat ca intentioneaza sa rupa orice legatura cu UDTR, in conditiile in care a constatat ca interesele manifestate in interior sunt altele decat cele privind promovarea valorilor culturale si religioase ale etniei din care face parte

Pregatirile pentru alegerile generale din noiembrie sunt la ordinea zilei nu numai in formatiunile politice. Comunitatile minoritatilor nationale de pe teritoriul Romaniei au fost cuprinse si ele de febra desemnarii candidatilor pentru Camera Deputatilor. Si tot ca la partide, unde interesele personale sau de grup fac legea, si in organizatiile minoritatilor se manifesta aceeasi tendinta de a actiona a unor grupuri pentru atingerea anumitor scopuri. Sambata, peste 160 de delegati din Bucuresti si localitati din Dobrogea, membrii ai Uniunii Democrate Turce din Romania au fost prezenti la Constanta, in Sala Mare a Prefecturii, la sedinta Consiliului National Extraordinar, for ce a avut misiunea sa-l desemneze pe candidatul etniei la Parlament. In sala au fost prezenti consulul general al Turciei la Constanta, Serap Alaay, si atasatul Consulatului pe probleme de religie, Ahmed Erdem. La masa prezidiului s-au asezat presedintele Uniunii, Osman Fetbi, vicepresedintele Asan Murat, secretarul general al UDTR, Sureya Sachir, presedintii organizatiilor Constanta si Babadag, Husein Cadar si Akan Mologani.Sedinta s-a derulat conform tipicului. Presedintele UDTR a prezentat candidatii si modalitatea prin care doar unul dintre ei va fi candidatul la alegerile generale. Si-au exprimat intentia de a candida Baiar Chiazim, directorul Casei de Cultura din Macin, Iusein Ibram, angajat la Registrul Auto Roman din Tulcea, si profesorul universitar Nuredin Ibram din Constanta.

A decis votul delegatilor

Experienta, gradul de cultura, intentia de a promova traditiile si a reprezenta interesele turcilor ar fi trebuit sa fie criteriile pe baza carora ar fi trebuit desemnat candidatul pentru Parlament. Daca ar fi sa dam crezare vocilor anonime, alegerea reprezentantului turcilor pentru parlament a fost rezultatul unui scenariu dictat de oameni care s-au asezat in culise si au tras sforile care au influentat rezultatul. Cert este ca, in ciuda expozeurilor prezentate de Baiar Chiazim si Nuredin Ibram, cel din urma presedinte onorific al UDTR, a beneficiat de cele mai multe voturi pentru Iusein Ibram. O suta din cei peste 140 de delegati care au votat la Conferinta Extraordinara au considerat ca Iusein Ibram va fi persoana competenta sa le reprezinte interesele in Parlamentul Romaniei. Argumentele celorlalti candidati nu par sa fi cantarit prea mult in mintea delegatilor din moment ce nici experienta acumulata de consilierul local independent din Macin, Baiar Chiazim, si nici activitatea academica prodigioasa, dar si cea pe taramul promovarii valorilor culturale si religioase ale etniei, a profesorului Nuredin Ibram nu au contat in ochii delegatilor la Conferinta Nationala extraordinara. Delegatii din mai multe localitati, printre care Medgidia, au decis ca este mai bine sa voteze un mare anonim tulcean, care din doar cateva vorbe i-a convins ca este cel mai nimerit sa candideze la functia de deputat. Delegatii au prins din zbor ceea ce li s-a "sugerat" sa voteze si s-au conformat "indicatiilor". Profund dezamagit, profesorul Ibram a declarat ca intentioneaza sa rupa orice legatura cu UDTR, in conditiile in care a constatat ca interesele manifestate in interior sunt altele decat cele privind promovarea valorilor culturale si religioase ale etniei din care face parte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii