Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:20 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu există interes pentru găsirea unei soluţii viabile şi corecte” PNL cere comisie parlamentară de anchetă pe tema RCA

ro

20 Sep, 2016 00:00 1030 Marime text
O asemenea situaţie gravă precum cea legată de RCA trenează de prea mult timp şi se pare că nu există interes pentru găsirea unei soluţii viabile şi corecte în favoarea tuturor actorilor implicaţi. Anul trecut, liberalii au propus înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pe tema RCA-ului şi pe tot ceea ce înseamnă abuzurile companiilor de asigurări la adresa cetăţenilor.
 
„Am interpelat de nenumărate ori ASF-ul, dar răspunsurile au fost evazive şi nu au prezentat nicio soluţie”, susţine deputatul constănţean Mihai Tararache. Împreună cu Partidul Naţional Liberal, am evidenţiat necesitatea înfiinţării unei comisii de anchetă care să audieze asociaţiile clienţilor păgubiţi, ASF-ul, service-urile, asociaţiile de transportatori, Consiliul Concurenţei, cât şi alţi actori implicaţi, dar PSD-ul s-a opus acestei propuneri, astăzi ajungându-se într-un punct critic, într-un blocaj pe această piaţă a asigurărilor obligatorii, adaugă parlamentarul.
 
„Înfiinţarea unei comisii care să analizeze modul de calcul al costurilor RCA în România este acum obligatorie, iar până la finalul anului poate fi prezentat în Parlament un raport cu soluţii la această situaţie. Este necesar, mai mult ca oricând, să fie pus la punct un sistem de calcul, control şi urmărire a preţului RCA de către ASF. Soluţia propusă în urma întocmirii raportului acestei comisii trebuie să reprezinte interesele celor implicaţi: cetăţeni, service-uri, transportatori, firme de asigurări. Consider că este suficient timp până la finalul anului pentru aprobarea şi aplicarea acestei soluţii de înfiinţare a unei comisii de anchetă, astfel încât noul legislativ să poată adopta o reglementare clară, adaptată nevoilor pieţei”, a conchis deputatul Tararache.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii