Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicusor Constantinescu a fost la funeraliile lui Paul Niculescu Mizil

ro

12 Dec, 2008 02:54 7511 Marime text

Nicusor_Constantinescu_01.jpgLiderul PSD Constanţa s-a apropiat de familia Mizil datorită colegului său de partid, Mădălin Voicu

Dovada prieteniei existente între prim-vicepreşedintele PSD Constanţa şi unii membri ai familiei lui Paul Niculescu Mizil a fost prezenţa sa la înmormântarea fostului lider comunist.
Cimitirul aflat în apropierea Mănăstirii Cernica este locul unde, de marţi, şi-a găsit liniştea trupul neînsufleţit al lui Paul Niculescu Mizil. El a încetat din viaţă la vârsta de 85 de ani, într-o clinică privată din Capitală, din cauza unei boli de inimă. Membru al PCR din 1945, acesta a fost vice-prim-ministru şi titular succesiv la cârma Ministerului Educaţiei şi la cel al Finanţelor. Revoluţia l-a prins în funcţia de preşedinte al Centrocoop, ulterior preferând să stea deoparte. Revenind la înmormântarea sa, trebuie menţionat că la funeralii, alături de rude, şi-au făcut apariţia oameni cunoscuţi, printre care au fost remarcaţi membri ai familiei Ceauşescu şi Gino Iorgulescu - fostul patron al clubului FC Naţional.

pentru_mizil.jpgLanţul slăbiciunilor

O prezenţă ce a atras atenţia şi a iscat mirare în rândul unora a fost cea a prim-vicepreşedintelui organizaţiei judeţene PSD Constanţa şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. Acesta nu s-a mişcat de la căpătâiul defunctului pe parcursul întregii slujbe. Dar cum a ajuns Constantinescu un apropiat al familiei Mizil?! Surse din PSD susţin că „intrarea" sa s-a produs cu ceva timp în urmă, iar lanţul slăbiciunilor a funcţionat şi-n acest caz. Apariţia la Constanţa a lui Cristian Zgabercea şi „adaptarea" sa perfectă în echipa Mazăre - Constantinescu a făcut ca, la un moment dat, la malul mării să fie tot mai prezent Mădălin Voicu. Acesta din urmă ba a fost inclus în juriul unor festivaluri, ba a moderat câteva emisiuni la un post de televiziune local, ipostaze care l-au apropiat de tandemul Mazăre-Constantinescu. Numai că Mădălin Voicu este foarte bun prieten cu Serghei Niculescu Mizil, fiul fostului lider comunist, şi, în mai multe deplasări la mal de mare, a fost însoţit de acesta. De altfel, voci din anturajul echipei Mazăre - Constantinescu susţin că Serghei Niculescu Mizil şi Gino Iorgulescu, aduşi de Mădălin Voicu, au participat la unele agape organizate de liderii locali ai PSD, aici, la mal de mare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii