Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Membrii Conferintei Extraordinare a PSD Constanta, nemultumiti de numarul de delegati la congres

ro

18 Feb, 2010 04:11 1256 Marime text

Ieri, la Mangalia, a avut loc Conferinţa Extraordinară Judeţeană a Organizaţiei Judeţene Constanţa a Partidului Social Democrat, la care au participat 213 din cei 255 de delegaţi ai filialei. În cadrul Conferinţei au fost stabiliţi cei 38 de delegaţi ai filialei la Congresul PSD precum şi propunerile pentru structurile de conducere ale partidului: Consiliul Naţional - 25 de membri ai filialei, Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală - Cristinel Nicolae Dragomir şi Comisia Naţională de Control Financiar - Gabriela Damian.

Printre cei prezenţi la întâlnire s-au numărat Nicuşor Constantinescu, primarii Mariana Gâju, Mariana Mircea şi Mihai Claudiu Tusac, Cristinel Dragomir, Felix Stroe, Cristian Darie, Radu Babuş, Gabriel Stan, Decebal Făgădău - toţi invitaţi în tribuna oficială, parlamentari PSD, Ovidiu Brăiloiu, Petrică Miu, Petre Dinică etc.

Nicuşor Constantinescu, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, a fost cel mai aprig în discursul său vizavi de viitorul congres naţional şi de faptul că judeţul este printre cele mai vitregite din ţară în ceea ce priveşte numărul de delegaţi. „Imediat după pierderea alegerilor era nevoie de o schimbare la nivel naţional. La noi, în România, PSD-ul este reformat de mass-media. Nu mai contează situaţia economică a ţării, în atenţia politicienilor şi presei e PSD-ul. Noi şi alte unsprezece organizaţii am spus că e o greşeală să se voteze pe echipe şi că există pericolul fracţionării şi divizării partidului. Am mai spus şi că nu e normal să existe o echipă câştigătoare şi una care pierde. Ne nemulţumeşte faptul că am primit numai 38 de delegaţi, în condiţiile în care, în statut, se arată că numărul acestora este proporţional cu rezultatele ciclului electoral 2006-2010, la alegerile locale, generale, parlamentare, prezidenţiale".

Nicuşor Constantinescu a dat astfel exemplul organizaţiei Botoşani sau pe cel al organizaţiei Suceava, „cadorisite" cu peste 45 de delegaţi, în condiţiile în care consiliile judeţene de aici sunt „portocalii". Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa a mai spus că, în cazul în care Radu Mazăre nu îşi depune candidatura, se va gândi serios să o facă el însuşi.

Marea majoritate a celor ce au luat cuvântul şi-au exprimat nemulţumirea referitor la un eventual vot „pe echipe" sau „la găleată", după cum s-a exprimat deputatul Matei Brătianu, şi nu în mod individual. „Votul individual este exprimat în statutul vechi, care este posibil să fie schimbat. Ca atare, vom decide împreună, la Bucureşti ce vom face. Dacă se va merge pe votul pe echipă, împotriva voinţei noastre, vom vedea echipa noastră pe cine va conţine", a arătat preşedintele CJC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii