Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din zona cimitirului Eforie Nord, pasuiti de Enel

ro

28 Nov, 2007 00:00 2498 Marime text
1196193434.jpg

In urma interventiei primarului Ovidiu Brailoiu, Enel a decis sa prelungeasca perioada de alimentare temporara a locuitorilor din cartierul zona Cimitir din Eforie Nord, cu sase luni.

Nu demult cele aproximativ patru sute de familii, ce locuiesc in cartierul respectiv, erau la un pas de a ramane fara curent electric, dupa ce Enel i-a anuntat ca va intrerupe furnizarea de energie. Reprezentantii companiei au tinut sa precizeze ca furnizarea energiei electrice catre locuitorii din zona s-a facut in baza unei alimentari temporare, in sistem de organizare de santier. "La expirarea avizelor provizorii acordate, era necesara obtinerea altora noi, definitive, urmate de incheierea contractelor de furnizare a energiei electrice", a precizat Alina Pascu, din cadrul Biroului de Presa al Enel. Reprezentantul furnizorului afirma ca pe 8 noiembrie Primaria Eforie a informat Enel Distributie Dobrogea despre alocarea fondurilor necesare pentru realizarea retelei de joasa tensiune. "In prezent, SC Enel Energie SA a decis sa prelungeasca perioada de alimentare temporara a acestor consumatori cu sase luni, interval in care trebuie sa se realizeze instalatia de alimentare cu energie electrica si sa se incheie contractele de furnizare a energiei electrice", mai precizeaza reprezentantul Enel. De asemenea, furnizorul precizeaza ca in cartierul respectiv societatea a montat cinci posturi de transformare pentru alimentarea consumatorilor, urmand ca Primaria Eforie sa realizeze reteaua de distributie de joasa tensiune. "Conform Legii Energiei nr. 13/2007, art. 12, electrificarea localitatilor se realizeaza cu fonduri din bugetele locale, din bugetul de stat sau din alte fonduri legal constituie", mai precizeaza reprezentantul Enel.

Transformatoarele s-au montat dupa ce primaria a aratat banii pentru reteaua de consum casnic

Primarul orasului Eforie, Ovidiu Brailoiu, a subliniat la randul sau ca Enel a realizat reteaua de medie tensiune - cele cinci transformatoare - abia dupa ce el a trimis dovada ca dispune de banii necesari pentru realizarea retelei de consum casnic. "Au facut lucrarea abia dupa ce primaria a trimis extrasul de cont privind alocarea a 450.000 lei din bugetul local pentru realizarea retelei, in conditiile in care terenul aferent montarii posturilor de transformare era dat de patru ani, ca de altfel si autorizatia de constructie. Oricum, investitia noastra in reteaua de joasa tensiune, care se cifreaza la 1,5 milioane lei, va ramane in exploatarea lor. Oricum noi le multumim ca s-au gandit totusi la situatia oamenilor si ca au prelungit alimentarea temporara pana ce se va face bransamentul individual", a declarat primarul orasului Eforie. Ovidiu Brailoiu a atras atentia asupra faptului ca o situatie similara exista si intr-un cartier din Eforie Sud, unde nu exista nici retea de medie tensiune si nici de consum individual. Edilul din Eforie a precizat ca primaria se va ocupa de asigurarea retelei de joasa tensiune, ramanand ca Enel sa monteze transformatoarele si in cartierul respectiv. "In cartierul situat intre Tuzla si Eforie Sud oamenii si-au construit case, dar nu au curent. Unii s-au mutat deja in locuinte, in ciuda faptului ca nu au lumina. Noi vom face reteaua de joasa tensiune, iar Enel trebuie sa se ocupe si acolo de montarea transformatoarelor pentru ca si situatia acestor oameni este delicata", a adaugat Ovidiu Brailoiu.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Giorgia 25 Jun, 2016 00:23 Nu stiu daca cineva v- a citi sau publica acest comentariu,e adevarat articolul nu e Nou ,desi la drept vorbind e mai nou decit ne putem imagina.Ma intreb cum e posibil ca o societate care de nu gresesc 51% apartine statului Roman, iar 49% unor italieni care fie vorba intre noi nici macar nu au fost verificati cind li s - a facut cadoul acestor 49%, ma intreb cum e posibil ca nimeni sa nu verifice cum isi desfasoara activitatea in slujba cetateanului? E posibil ca un guvern care are o greutate dar inainte de toate o responsabilitate in fata cetatenilor ,sa nu le apere drepturile? In mileniul 3 farà utilitatea cea mai importante si la care prin lege are dreptul orice persoana si oricare abitat? Asa e cind vinzi unor mafioti,te supui vointei lor.In ce tara traim,ma intreb! Sper ca cineva sa ma lamureasca. Am dubii.