Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidatul la Primăria Constanța va fi anunțat pe 27 ianuarie Probleme de interes local și național dezbătute la AUR Constanța în prezența liderului George Simion (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

15 Jan, 2024 14:11 1518 Marime text
  • George Simion a mai menționat că Mohammad Murad a lăsat la latitudinea conducerii partidului să decidă unde va candida în 2024

Partidul AUR, filiala Constanța, organizează astăzi 15.01.2024,  o conferință de presă la sediul partidului de pe Bulevardul Tomis, nr. 55A, începând cu ora 14.00.

Vor fi dezbătute probleme de interes local și național.

La conferință participă și Președintele AUR George Simion.

Alături de liderul AUR va participa și noul coordonator al organizației județene Daniel Moraru și Ovidiu Cupsa, coordonator al organizației municipale. 

Liderul AUR, George Simion spune că după conferința va purta discuții cu protestatarii din transport și agricultorii din Constanța în ceea ce privește situația din Portul Constanța. 

De asemenea a menționat că ministrul Transporturilor poate rezolva problema prin ordin de ministru, chiar daca în același timp pot fi sprijiniți și ucrainienii. 

 "Noi i-am pus pe ultimul loc pe români, in favoarea altor popoare. De asta sunt printre altele astăzi la Constanța, așteptăm ordinul de ministru. În calitate de președinte AUR solicit o sesiune parlamentară extraordinara pentru a discuta și vota 5 proiectele de lege  cu privire la situația transportatorilor și agricultorilor.

S-au făcut sesiuni extraordinare pentru tot felul de prostii. Este timpul că parlamentarii sa revină din vacanta și să pună pe ordinea de zi și problemele românilor. Toate aceste proiecte trebuie dezbătute de fata cu protestatarii. La sediul AUR și în locațiile de protest mă voi întâlni astăzi cu protestatarii.

Sunt 12 doleanțe pe care noi le vom înainte biroului permanent al Camerei Deputaților. Le cer lui Ciolacu și Ciuca sa convoace de urgență aceasta sesiune parlamentară.



Cele 5 proiecte: taxarea cu 25% a muncii agricultorilor și transportatorilor, funcționarea CEC Asigurări pentru micșorarea RCA, eliminarea accizei la combustibil. 

Chiar daca sunt angajamente cu Comisia Europeană, ele pot fi negociate. Unul dintre proiectele de lege depuse este tocmai oprirea produselor din Ucraina pe piata din Romania“ - a precizat George Simion.

A luat cuvântul Ovidiu Cupșa 

„Suntem în linie dreaptă, inclusiv pentru Primăria Constanța, pe 27 ianuarie de la ora 14.00 in Portul Tomis va avea loc o manifestare unde va fi prezentat candidatul la Primăria Constanța" - a precizat Ovidiu Cupșa. 

„Sperăm să înfrumusețând viața constănțenilor împreună cu candidații noștri. Eu am încercat să găsesc oameni noi, care să lupte împotriva blatului local între PSD-PNL. În februarie va fi anunțat candidatul la Consiliul Județean Constanța. Mohamad Murad are adeziunea la organizația AUR Constanta chiar daca este președintele organizației oamenilor de afaceri la nivel național.“ - mai adaugă Simion.


George Simion a mai menționat că Mohammad Murad a lăsat la latitudinea conducerii partidului să decidă unde va candida în 2024.


Liderul AUR a mai precizat că AUR va asigura asistenta juridica pentru cei acuzați de instigare a protestatarilor. 

„Chiar daca unii sunt adversari ideologici ai partidului nostru“ - mai spune George Simion.

Simion nu exclude o posibilă demisie a guvernului Ciolacu in urma acestor proteste, „mai ales că unii dintre vocile protestanților sunt membri PSD și PNL".
 

„Mihai Lupu nu poate fi o varianta pentru Consiliul Județean din partea AUR. Nici Fagadau, Tutuianu, Lungoci sau Stroe.

Ordinea pe lista pentru europarlamentare va fi anunțată cand le vom depune pe 11 aprilie“ - a mai precizat George Simion.

George Simion a mai menționat că mai au un sediu în zona Dacia, unde va activa organizația judeteana. 

George Simion spune că sunt în discuții cu 15 primari din judetul Constanța, majoritatea de PNL pentru viitoarele alegeri. 

De asemenea, Simion spune că ar vrea sa o cunoască pe primarul din Grădina (n.r. Gabriela Iacobici PSD), deoarece aceasta ar fi declarat public că susține comasarea localitatilor.



Citește și: 

Conferință de presă AUR Constanța, la sediul nou. George Simion prezent la eveniment
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii