Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO-TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. Se discută despre probleme de interes local și național (FOTO)

ro

21 Mar, 2024 10:35 862 Marime text

Azi, 21 martie 2024, Partidul AUR, filiala Constanța, organizează o conferință de presă. 

Aceasta se desfășoară la sediul județean al partidului. 

În cadrul evenimentului, se dezbat probleme de interes național și local.  La conferință participă senator AUR - Evdochia Aelenei, președinta organizației de femei AUR Constanța - Stela Ioan, candidat AUR alegeri europarlamentare - Vlahu Nicolae.


UPDATE 1 

Vlahu a luat cuvântul. 

“Eu sunt Vlahu Nicolae. Împreună cu mine se află doamna senator Edvochia Aelenei și doamna avocat Stela Ioan.

AUR a avut dreptate încă o dată. Comisia Europeana recunoaște că România merge într-o direcție greșită. A venit un avertisment că deficitul va ajunge la 7% în 2024 ceea ce aduce riscul de a pierde banii din PNRR.

De vină ar fi lipsa reformelor, faptul că nu au reușit să taie pensiile speciale și că risipesc banii pe baronii locali.


În concret, România nu are o reformă fiscală. CE a spus ca România, guvernată de PSD și PNL, merge într-o direcție greșită. Ursula a venit să întocmească lista pentru europarlamentare. Partidul Comasat Român nu a reușit să își facă singuri lista

Prima pe listă a PCR nou este doamna Ramona Chiriac, care ar fi fost menajeră la părinții lui Iohannis. Doamna Chiriac, poziția 1 a Partidului Comasat Român, fiind o susținătoare a introducerii LGBT în școli. Asta este stabilitatea promisă de Ciolacu și Ciucă?
 

Este greu de afirmat că toate aceste lucruri reprezinta o stabilitate, le este frică de AUR. Nu mai au nicio variantă de a obține guvernarea.


Incompetența lor ne va costa scump. Hai să scăpăm de ei ca doar așa ne vom păstra  identitatea și suveranitatea. Alegerile s-au comasat și în continuare îi voi da cuvântul colegei Aelenei. 

UPDATE 2 

Edvochia ia cuvântul. 

“Așa cum bine știți AUR, așa cum unii ne numesc extremiști, este un partid luptător. Am depus la CCR excepția de neconstituționalitatea a acestei ordonanțe. Ar fi trebuit să fie depusă de Avocatul Poporului. Am crezut și am iubit-o pe această doamnă și când i s-a arătat bățul. Renata Weber a rămas pe poziție, dar poziția ghiocelului, adică tăcere.

Acum vă spun - ce trebuia să facă Avocatul Poporului? Există legea 55/1997 prin care este obligat să apere drepturile fundamentale ale persoanelor fizice în raport cu autoritățile publice.

Această sesizare a fost depusă și de către alte partide și cetățeni. Atunci, am făcut noi, depunând această excepție.

Suntem în fața celui mai grav derapaj din ultimii 34 de ani.

PNL și PSD nu mai au nicio limită și au pus la cale cea mai gravă lovitură de stat. Nu a trebuit să folosească arme, să facă o revoluție. Au dat foarte liniștiți o lege, care ne duce către dezastru.

AUR va lupta prin toate mijloacele, ne poziționăm împotriva alegerilor comasate.


Eu încerc să șterg această viziune de partid extremist. Eu știu de ce am intrat în acest partid. Nu am să stau cuminte niciodată și mă voi lupta pentru poporul meu, pentru oamenii de rând. 

Vlahu - “Vreau să reamintesc un lucru, extremist este cel care ne-a pus măști pe față, care ne-a obligat să nu ieșim din casă sau într-un anumit interval. Cine a scos în stradă medicii, profesorii, fermierii, taximetriștii?

Dacă acest lucru înseamnă o stabilitate, voi alege instabilitatea, opusul acestor lucruri.


UPDATE 3 

Ia cuvântul Stela Ioan.

Eu voi aborda un subiect care tot apare în presă, la cat de mult s-au scumpit legumele și fructele anul acesta, cat de costisitor este să ții post, și observăm ca la 35 de ani de la Revoluție am ajuns să avem un deficit de produse alimentare și să fim dependenți de importuri de carne de porc, panificație, care folosesc și mai multe pesticide. 

Exportăm o cantitate de ulei, nu ne mai ajunge și importăm apoi cantitatea de ulei. 

 
Mai sunt doar patru producători de ulei.

Avem în 2016 o încercare timidă de a se adopta acea lege cu 50% din produse să provină din România. Nu s-a pus în aplicare pentru că producătorii români nu fac față cerințelor marilor magazine. Legea a fost suspendată.


UPDATE 4 

Sâmbătă vom avea un eveniment la Casa de Cultură, unde vom avea loc lansarea candidaților la primăriile din Constanța. 

Evenimentul va avea loc la ora 11:00, a spus Vlahu. 
Citește și:

Aura Bozdoacă, fost subprefect al Constanței, candidat din partea AUR la Primăria Hârșova (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii