Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:26 29 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 LIVE TEXT. PNL și UDTTMR, protocol de colaborare pentru alegerile locale

ro

30 Jul, 2020 13:41 1299 Marime text
  • PNL și UDTTMR, protocol de colaborare pentru alegerile locale   
Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă și președintele UDTTMR, Gelil Eserghep împreună cu candidații PNL pentru primăria Constanța, Vergil Chitac și Mihai Lupu, candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean susțin o conferință de presă.

UDTTMR va avea reprezentanți pe listele PNL ptr consiliul local municipal Constanța și la Consiliul județean.

Scopul protocolului sunt alegerile locale, spune și Bogdan Huțuca și în același timp este un simbol al prietenei cu minoritățile naționale.

UPDATE 1
Protocolul se va extinde și la nivel județean iar după alegeri, PNL intenționează sa infiiteaze sub egida consiliului județean constanta a forului minorităților. Huțuca invită încă de pe acum toate minoritățile din Dobrogea sa se alăture acestui proiect.

UPDATE 2
La rândul sau, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep spune ca PNL sunt cei care au întins o mana minorității în acești ani dificili pentru tătarii din România. "PNL ne-a tratat cu respectul cuvenit și suntem de acord cu proiectul lor pentru județul Constanța" mai spune Eserghep.

UPDATE 3
Tătarii se afla in ajunul sărbătorii sacrificiului Kurban Bairam, un moment important pentru uniune în care se consfințește acest protocol de colaborare. Eseghep anunță că organizatiile uniunii se vor implica pentru susținerea și alegerea candidatilor PNL din județ.

UPDATE 4

Mihai Lupu candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța punctează proiectul dedicat celor 19 minorități din Dobrogea. „Promovarea diversității și modelului cultural reunit în acest forum al minorităților va fi unul dintre obiectivele mele”, explica Lupu. Forumul se va regăsi în organigrama Consiliului Județean Constanța. Fiecare minorităte va avea un reprezentant. Problemele lor trebuie rezolvate de Consiliul Județean, mai spune Lupu.

UPDATE 5
Candidatul PNL pentru primăria municipiului Constanța, Vergil Chițac susține că populația din Constanța este una de sinteză care formează un mix cultural, în care noi, românii trăim alături de alte 19 minorități. "Vocea minorităților nu a fost auzită de către administrația locală sau chiar dacă a fost, nu a contat. În mandatul meu de primar, toți trebuie ascultați în luarea deciziilor care privesc comunitatea" a punctat Vergil Chițac.

UPDATE 6
Așa cum precizam mai sus, UDTTMR va avea un reprezentant în CJ Constanța. Eserghep spune că în 20 de ani Uniunea nu a avut un consilier județean. Este vorba despre Geafar Dincer. Este un tânăr reprezentat al uniunii. Iar la CLM, reprezentantul Uniunii va fi Casimceali Ateș. Cei doi consilieri vor lupta pentru prezervarea tradițiilor și obiceiurilor minorității.

UPDATE 7
UDTTMR va avea peste 30 de consilieri pe listele de consiliilor locale din județ.

Detalii în ediția de maine

Ti-a placut articolul?

Comentarii