Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii mangalioti dau startul „fluturasilor" 2009

ro

19 Sep, 2009 02:20 1515 Marime text

Apropiatele alegeri prezidenţiale şi nesperata victorie pe care consilierii locali au obţinut-o în instanţă, în faţa primarului Mihai Claudiu Tusac, au dat startul „tradiţionalei" avalanşe de fluturaşi-mesaj către populaţia oraşului. Mangalia este, de altfel, campioană în acest sens, în urmă cu un an, municipiul fiind împânzit de „manifestele" partidelor politice.

Cei ce şi-au asumat răspunderea pentru startul campaniei volante sunt peneliştii locali. Sub titlul „Un mesaj de la consilierii dumneavoastră", liberalii mangalioţi au făcut un rechizitoriu al celor opt luni de când oraşul funcţionează fără consiliu local.

„Pe 26.08.2009, judecătorii Tribunalului Constanţa au hotărât, fără echivoc, respingerea solicitării lui Tusac de dizolvare a Consiliului Local, ca neîntemeiată. Instanţa nu a putut fi influenţată de probele mincinoase şi de interpretările trunchiate ale legii, prezentate de juriştii plătiţi de primărie. În aceste luni, Tusac a sfidat legea, care îl obligă să convoace şedinţe ale Consiliului Local, substituindu-se acestuia (...). Încercând să îşi satisfacă foamea de bani şi de putere, Tusac a blocat accesul în primărie, atât consilierilor, cât şi dumneavoastră. Astfel, şi-a permis risipirea banilor publici după bunul plac, prin lucrări inutile, evenimente şi petreceri organizate doar pentru a-şi promova propria imagine", se arată în manifestul liberalilor.

Aceştia mai spun că dizolvarea Consiliului Local Mangalia a fost atât de mult dorită de primar pentru că cei zece aleşi „de opoziţie" s-ar fi opus unor proiecte prin care Mangalia urma să se subordoneze direct Constanţei sau pentru că nu au aprobat taxe şi impozite pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare de zeci şi sute de milioane de lei. PNL-iştii mangalioţi mai afirmă că recursul la procesul pierdut de primar nu va face altceva decât să blocheze administrarea oraşului pe o perioadă mult mai îndelungată.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii