Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Vergil Chițac consideră că Florin Mitroi îl poate ajuta să câștige al doilea mandat la Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

17 Mar, 2024 11:19 1071 Marime text
Filiala Constanța a Partidului Național Liberal organizează duminică, 17 martie 2024, ora 12:15, la sediul din Bulevardul Ferdinand nr.49., o conferință de presă.

Vor fi dezbătute teme actuale, de interes local și national.

De asemenea astăzi liberalii constănțeni s-au reunit în Comitetul Director Județean, unde conform surselor noastre se prezintă candidații PNL la alegerile locale din județul Constanța din 9 iunie 2024. 

Reamintim că Filiala PNL Constanța și-a desemnat candidații pentru cele mai importante funcții politice din județ: Florin Mitroi pentru președinția Consiliului Județean și Vergil Chițac pentru Primăria Municipiului Constanța. 

UPDATE: ora 12.15

​Conferința este susținută de președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, Florin Mitroi și candidatul PNL pentru un nou mandat la Primăria Municipiului Constanța, Vergil Chițac.  

„Avem cea mai bună oferta electorală din județ,Vergil Chitac și Florin Mitroi“ - a menționat Bogdan Huțucă. 

„Am decis să intru în cursa din mai multe motive. Vreau sa reprezint toți cetățenii acestei județ, să fac pentru tot județul macar ce am făcut la Valu lui Traian. Sunt conștient că Valu nu se compara cu tot judetul, dar vreau sa muncesc. Îmi doresc un judet deschis, să ne putem compara cu Oradea și Cluj, vreau sa fim mândri că locuim in Constanța. Am discutat foarte aplicat cu președintele Huțucă, îmi doresc să îmi fac echipa, eu nu vin decât cu șoferul și eventual cu secretara, nu vin cu niciun grup de interese“ - a precizat Florin Mitroi.

„Candidatura mea era previzibilă în partid, și deși am fost întrebat public nu am dorit sa confirm până partidul nu a luat decizia. A trebuit să îmi găsesc și motivația pentru un al doilea mandat, pentru ca viața orașului și a locuitorilor sa fie mai buna. Nu am un sondaj de opinie, dar am făcut discuții și cred că există o masa critica de oameni care susțin cea de-a doua candidatură a mea. Accept cu onoare aceasta candidatură, accept și responsabilitatea cu care vine la pachet aceasta candidatură. Cât despre Florin Mitroi, este un om de echipa, are capacitatea administrativă și politica iar prezența lui este un avantaj și pentru mine“ - a declarat Vergil Chițac. 

„Am avut sondaje înainte de desemnare, dar am avut multe discuții pentru a înțelege ce profil de candidați vor liderii organizațiilor. Asa am ajuns in final ca Florin Mitroi sa fie candidat, nivelul de așteptare din partea primarilor că Mitroi să accepte candidatura a fost mare“ - a mai adăugat Bogdan Huțucă. 

Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța

Florin Mitroi mai spune că a primit foarte multe telefoane de susținere, dar au existat și foarte multe intoxicări din partea unor oameni din PSD, care au spus la trei primari că Mitroi le-a făcut dosare! Printre primarii vizați de intoxicări sunt cel de la Medgidia (Valentin Vrabie), de la Medgidia (Cristian Radu) dar și primarita de la Mihail Kogălniceanu (Ancuța Belu). 

George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali

„Suntem un partid viu unde totul se întâmplă în mod dinamic. Toți au dreptul să ia propriile alegeri. În situația în care Mitroi ar fi vrut să rămână la Valu, aveam setată varianta Scupra, un om care a făcut proiecte. Eu am apreciat gestul lui Scupra de a participa in competiția internă.“ - a mai declarat Bogdan Huțucă, care a mai adăugat că nu are o demisie din partea lui George Scupra. 

Referitor la primarii intoxicați, Mitroi spune că trimișii lui Felix Stroe i-a contactat pe primarii PNL. 

Bogdan Huțucă a menționat la rândul său că președintele PSD Constanța are aceasta practică. 

„Am curaj să merg cu Chițac pe stradă pentru că și-a asumat să întoarcă orașul pe dos, într-un timp foarte scurt. Că nu a comunicat foarte bine ,nu e treaba mea“ - a mai adăugat Florin Mitroi.

Liderii PNL Constanța au vorbit și despre primarii plecați la PSD. Este vorba despre trei primari: Rasova, Fântânele și Săcele. 

„Nu va mai pleca nimeni și câștigăm la schimb prin transfer mai multe primării cu mult mai multe formațiuni politice, viceprimari din 7 localități“ - a mai adăugat Bogdan Huțucă. 

Florin Goidea, cooptat în echipa lui Florin Mitroi

Florin Mitroi mai spune că după ce și-a anunțat candidatura sunt inclusiv oameni care erau că și trecuți la PSD și vor să li se alăture. Totodată, Florin Mitroi anunță că administratorul public al județului, daca va câștiga alegerile, va fi Florin Goidea.

Vergil Chițac a mai precizat că nu a stabilit un posibil city-manager. 

Totodată, Florin Mitroi spune că, separat de PNL, va aduce 15.000 de voturi în plus de la nivelul municipiului Constanța. 

Primarul Chițac despre lucrările din Constanța

În cadrul conferinței, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a fost întrebat când va face recepția lucrărilor ce au loc la marile bulevarde din Constanța. Edilul a menționat că nu se grăbește. 

Bogdan Huțucă a mai precizat că la Năvodari din partea PNL va candida Rafael Nichita, președintele organizației. 

La Spitalul Județean de Urgență Constanța, Florin Mitroi vrea sa schimbe modul de lucru. 

Schimbări la Drumuri Județene și RAJA SA

„La Drumuri Județene se impun schimbări importante. La ora actuala nu ar fi trebuit să mai existe drumuri neasfaltate. Aceasta societate nu trebuie sa fie validată, trebuie sa facă profit“ - a mai menționat Mitroi.

 

„La RAJA voi schimba lucrurile pentru a se finaliza investițiile în toate localitățile județului“ - a mai adăugat Florin Mitroi. 

 

„Îmi doresc să avem o campanie onestă, dar nu cred că va fi așa. De aceea nu știu dacă voi participa la dezbateri“ - a declarat Vergil Chițac. 


La rândul său, Florin Mitroi spune că va accepta dezbateri cu contracandidați. 


Citește și: 

Florin Mitroi face tandem cu Vergil ChițacPNL Constanța și-a desemnat candidații pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța !
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii