Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii avertizează că timpul trece în defavoarea pacienţilor CJC, obligat să preia administrarea „Casei Soarelui“!

ro

14 Nov, 2017 00:00 2563 Marime text
Preşedintele organizaţiei municipale Constanţa a Partidului Naţional Liberal, consilierul judeţean George Muhscină, consideră că preluarea Centrului de îngrijiri paliative „Casa Soarelui“ de către Consiliul Judeţean Constanţa trebuie să devină o prioritate transpartinică.
 
„Grupul consilierilor judeţeni ai Partidului Naţional Liberal a iniţiat preluarea «Casei Soarelui» de către CJC, cu obiectivul de a repune în funcţiune singurul centru de îngrijire paliativă din judeţ, prin intermediul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa“, declară George Muhscină.
 
Consilierul judeţean liberal reaminteşte faptul că PNL Constanţa a acţionat concomitent pe plan parlamentar şi local pentru a rezolva problema pacienţilor oncologici, care au găsit porţile „Casei Soarelui“ închise încă de la începutul lunii septembrie.
 
„Ne-am adresat Consiliului Judeţean Constanţa încă din luna septembrie pentru a găsi soluţia corectă de preluare a centrului «Casa Soarelui» de la Direcţia de Sănătate Publică. În acelaşi timp, am obţinut un acord scris de principiu din partea directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă, care spune foarte clar că această instituţie este capabilă şi doritoare să transforme «Casa Soarelui» într-o secţie proprie. Concomitent, parlamentarii PNL Constanţa au iniţiat interpelări la Ministerul Sănătăţii pentru a pune o doză de presiune pe cei care trebuie să fie de acord cu predarea imobilului către CJC“, afirmă preşedintele organizaţiei municipale a PNL Constanţa.
 
În acest moment, mai adăugă reprezentantul PNL, conducerea Direcţia de Sănătate Publică trebuie să dea dovadă de maximă celeritate, pentru că timpul este un factor esenţial. Mai exact, DSP trebuie să transmită de urgenţă Consiliului Judeţean Constanţa toate datele imobilului. Odată încheiat acest pas, presiunea se va muta pe Ministerul Sănătăţii.
 
Vă reamintim că, săptămâna trecută, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Ţuţuianu, a precizat că, printr-un proiect de hotărâre de CJC, va fi preluată „Casa Soarelui“, unde vor fi din nou internaţi bolnavii de cancer din judeţ pentru îngrijiri paliative iar ulterior, acest centru va fi dat în administrarea Spitalului Judeţean Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii