Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liber la alianţe Chiru - „Mişcarea Populară poate fi cheia succesului la alegerile locale"

ro

06 Mar, 2012 00:00 2009 Marime text
Chiru-GigiChiru1.jpgPDL Constanţa va analiza, în cadrul unei şedinţe de BPJ, daca va încheia alianţe în vederea constituirii Mişcării Populare.

Conducerea PDL a decis, în cadrul şedinţei Colegiului Director de duminică seara, că organizaţiile judeţene ale partidului pot hotărî dacă vor să încheie alianţe pe plan local cu alte formaţiuni, în perspectiva proximelor alegeri locale, alianţe care vor purta numele „Mişcarea populară".

La nivel naţional, PDL nu va încheia astfel de alianţe pentru alegeri, dar va lăsa organizaţiile judeţene să hotărască dacă vor face această mişcare, în scopul maximizării rezultatelor.

Astfel de alianţe nu sunt o premieră sau o noutate, PDL având la activ o alianţă cu PNL, în 2004, numită Alianţa DA.

Revenind la Mişcarea Populară, sigla acestei alianţe va fi inima, iar culoarea va fi verde.

De menţionat este şi că, în contextul aceleiaşi şedinţe, PDL a decis să încheie un protocol de colaborare cu UNPR. Cele două partide se vor susţine reciproc la scrutinul din vară.

„Personal, sunt interesat să fac alianţă cu toate formaţiunile"

Despre decizia Colegiului Director al PDL, la a cărui şedinţă susţine că a participat, liderul PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a declarat că nu poate fi decât binevenită. El a precizat că democrat-liberalii constănţeni vor decide dacă vor încheia o alianţă în cadrul unei şedinţe a Biroului Permanent Judeţean, eveniment care va avea loc fie joi, fie vineri. „Cred că vom încheia o alianţă, cred că vom avea Mişcarea Populară Constanţa". Chiru a afirmat şi că, începând de ieri, este deschis oricăror discuţii şi oricăror negocieri pe tema unei eventuale alianţe cu alte partide. „Personal, sunt interesat să fac alianţă cu toate formaţiunile, mai puţin cu cele din USL, evident. Nu exclud nicio alianţă", a declarat preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa.

„Ce pot să cer mai mult de atât?"

Gigi Chiru a explicat că, odată încheiată această alianţă la nivel judeţean, ea va fi aplicată în toate organizaţiile locale ale PDL din judeţul Constanţa. Catalogând decizia Colegiului Director drept una inspirată, Chiru a declarat că libertatea de care se bucură organizaţiile judeţene trebuie apreciată: „Ce pot să cer mai mult de atât?", s-a întrebat retoric liderul pedelist. „Mişcarea Populară poate fi cheia succesului la alegerile locale", a adăugat el.

În afară de Mişcarea Populară care se prefigurează în judeţul Constanţa, PDL a decis, aşa cum am menţionat mai sus, să încheie un protocol de colaborare cu UNPR. Despre acest protocol, Chiru a declarat că se va aplica de sus în jos, adică începând de la Centru, fără excepţii, urmând ca cele două partide să se susţină reciproc la alegerile locale. Concret, vor fi susţinuţi acei candidaţi la primării cotaţi cu cele mai mari şanse.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Pt Stancu 12 Mar, 2012 10:03 Daca e nevoie ne aliem daca nu nu.De exemplu:la Eforie daca ramine in cursa Avataful poti sa te aliezi cu cine vrei ca tot nu reusim.Depinde de localitati.
  • stancu 06 Mar, 2012 15:24 cu cine sa va aliati ca nu prea aveti pntcd unpr prm sinteti mici rau