Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laura Badea „Campionii de maine se vor naste la tara" (galerie foto)

ro

13 Apr, 2009 02:43 4828 Marime text
Cumpana_concurs_de_scrima_06.jpgComplexul Sportiv „Victoria" din comuna Cumpăna a găzduit, sâmbătă, concursul „Scrima - Arta Fair Paly-ului".

Oaspetele de seamă al manifestării iniţiate de primarul Mariana Gâju a fost nimeni altcineva decât campioana olimpică, Laura Badea. Cea mai bună scrimeură a ultimilor ani s-a aflat timp de câteva ore printre tinerele speranţe ale acestui sport nobil.
Parteneri alături de Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, în organizarea evenimentului, au fost Direcţia pentru Sport a Judeţului, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Asociaţia Judeţeană de Scrimă, Filiala Judeţeană Constanţa a Asociaţiei Comunelor din România, Clubul Sportiv„Farul" Constanţa şi Clubul Şcolar Sportiv nr. 1 Constanţa. Cu acest prilej, Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I" - Filiala Constanţa a prezentat o expoziţie de arme albe din colecţia proprie.
În deschiderea manifestării s-a intonat imnul de stat, după care primarul Mariana Gâju i-a înmânat gloriei scrimei româneşti, Laura Badea-Cârlescu, o plachetă şi o diplomă de excelenţă.
„Concursul de scrimă care se desfăşoară astăzi a luat naştere ca urmare a efortului depus de aceşti minunaţi sportivi, care de-a lungul timpului au muncit temeinic", a declarat Mariana Gâju, în deschiderea manifestării. Edilul comunei a adăugat că la Cumpăna va fi înfiinţată şi o secţie de arte marţiale.
Laura Badea s-a declarat încântată de iniţiativa autorităţii locale din Cumpăna de a sprijini sportul. „Am răspuns favorabil invitaţiei doamnei primar şi a antrenorilor de la Farul Constanţa. Îmi plac astfel de iniţiative, mă bucură că mai există oameni care se mai interesează de dezvoltarea sportului. Mă bucură că sunt receptivi la fenomenul sport", a spus campioana olimpică. Ea a apreciat că viitorii campioni ai României vor veni, în principal, din mediul rural. „Eu cred că de aici vor veni campionii de mâine ai României, nu numai la scrimă, la toate sporturile. Ei vin din mediul rural, pentru că în mediul urban, în oraşele mari, altele sunt atracţiile pentru copii. Spre sportul de performanţă se îndreaptă din ce în ce mai puţini copii. Cred că de aici se vor naşte campionii de mâine", a afirmat Laura Badea.
Concursul de scrimă, la care au participat atât sportivi din Cumpăna, cât şi de la Constanţa, s-a încheiat după-amiază, câştigătorii fiind răsplătiţi cu premii.
Publicul a fost încântat şi de demonstraţia de kendo, susţinută de senpai Gabriel Boboc şi Marius Băraş, de la Clubul Shin Keiko Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Leo 12 Apr, 2009 23:47 Urbanizarea conduce la handicaparea organismului uman rupt de natura... copiii din ce in ce mai multi sunt mai firavi, cum se urca in tramvai, autobuz cad pe scaun ca nu se mai pot tine pe picioare... Obisnuiti sa lupte eroii jocurilor pe PC pentru ei, nu mai fac miscare in aer liber... Atunci de unde performanta la oras ?