Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În vizită la Peştera Monica Macovei, alături de Valentin Vrabie - „Un cuplu de independenţi care schimbă România prin fapte“ (galerie foto)

ro

11 Oct, 2014 00:00 4041 Marime text

Vineri, comuna constănţeană Peştera a primit vizita Monicăi Macovei, candidat independent la preşedinţie. Este prima vizită a unui candidat în judeţul Constanţa de la debutul campaniei electorale. Nu întâmplător a ales Macovei tocmai comuna Peştera pentru a face primul popas al vizitei sale în Dobrogea, localitatea fiind cunoscută până la nivel central ca fiind condusă de un primar independent - în persoana lui Valentin Vrabie - şi de un consiliu local care a ales aceeaşi cale a independenţei politice.

 Macovei la Peştera - „Vedem aici ce face un independent deştept şi muncitor“

De ce Peştera, de ce tocmai o comună şi nu chiar reşedinţa de judeţ? Răspunsul l-a oferit chiar Monica Macovei: „Am ales să vin la Peştera pentru ca domnul primar este independent, la fel ca mine. Şi vedem aici ce face un independent deştept şi muncitor pentru oamenii din comună. Noi arătăm ca un cuplu de independenţi care demonstrează că schimbă România prin fapte, nu prin promisiuni“, a afirmat Macovei, la sfârşitul întâlnirii.
Primirea oficială a avut loc la sediul Primăriei, unde s-au pus în discuţie diferitele probleme cu care se confruntă administraţia publică locală. Condiţionarea actului administrativ de apartenenţă la un partid politic, funcţionarea defectuoasă a sectorului energiei regenerabile, modificările legislative din domeniul justiţiei sau evoluţia democraţiei în România reprezintă doar câteva dintre temele abordate în cadrul discuţiei.

 Valentin Vrabie i-a vorbit despre investiţiile făcute cu banii... din vânt

Primarul Valentin Vrabie a profitat de cele câteva ore în care i-a fost alături Monicăi Macovei, prezentând-i acesteia oamenii, locurile şi toate realizările pe care a reuşit să le facă în comună prin forţe proprii, doar cu bani de la bugetul local şi cu ajutorul primit de la marii investitorii zonali. Viziunea primarului de la Peştera privind depolitizarea administraţiei publice, dar şi ideile - pe care i le-a expus recent şi premierului Victor Ponta printr-o scrisoare deschisă - privind resursele provenite de la investitorii din energie eoliană i-au fost împărtăşite candidatului Monica Macovei.
„Construcţia unei şcoli ultramoderne, reabilitarea cabinetului medical şi a trei lăcaşuri de cult - două biserici şi o geamie - pietruirea a zece kilometri de drumuri comunale, refacerea sistemului de iluminat în toate satele arondate comunei, precum şi construcţia unui parc central cu locuri de joacă pentru recreere sunt doar câteva dintre investiţiile pe care am reuşit să le facem cu banii proveniţi din dezvoltarea unui parc eolian pe raza comunei“, i-a explicat primarul Valentin Vrabie europarlamentarului Monica Macovei. Gospodarul-şef a continuat, precizând că, deşi acesta ar fi fost pasul pe care toate localităţile l-ar fi putut face pentru independenţa economică, „Guvernul a găsit o singură soluţie: punerea pe fugă a investitorilor, prin măsuri legislative abuzive şi incoerente, care, din păcate, au generat intrarea în moarte clinică a întregului judeţ“.

 Monica Macovei - „Independenţi fiind de un partid, putem lucra pentru oameni“

 Europarlamentarul a ascultat cu atenţie nu doar problemele celor din administraţia publică locală, dar mai ales pe cele ale oamenilor simpli din comună, cu care stat de vorbă, întrebându-i care ar fi soluţia lor pentru o Românie mai bună.
„Românii s-au saturat de această clasă politică care îi minte, îi fură, îi păcăleşte de 25 de ani. Aici, la Peştera, avem un primar care este independent. Eu candidez independent la preşedinţie, iar acest lucru ne uneşte. Si ne mai uneşte şi pentru că noi, independenţi fiind de un partid, putem promova competenţa, meritul; putem lucra pentru oameni, şi nu pentru partide, şi putem transforma România. Pentru că, altfel, România se duce în urmă. Singura şansa a României este cu astfel de oameni“, a declarat Monica Macovei, venind în sprijinul ideii de independenţă politică şi depolitizare a instituţiilor publice, pe care primarul Valentin Vrabie a iniţiat-o în comunitatea pe care o conduce.

 Valentin Vrabie - „Un candidat care s-a lepădat de haina politică merită toată încrederea“

 După timpul petrecut în mijlocul comunităţii din Peştera, vreme în care cetăţenii comunei au avut prilejul de a-i adresa diverse întrebări, Monica Macovei, însoţită de primarul Valentin Vrabie, a mers şi în parcul central din municipiul Medgidia. Şi aici, europarlamentarul a stat de vorbă cu locuitorii oraşului, ascultându-le fiecăruia problemele.
Referindu-se la viziunea politică îmbrăţişată de Monica Macovei, primarul Vrabie a afirmat: „Pentru că partidele politice i-au trădat pe români, au trădat interesul naţional pentru avantaje personale, eu am ales calea independenţei politice“. „Consider că un candidat la fotoliul de preşedinte al României care s-a lepădat de haina politică şi care a renunţat la confortul vieţii de partid merită toată încrederea. Şi mai ales un candidat care, prin activitatea sa de până acum, a dovedit că justiţia poate funcţiona şi în România“, a conchis primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie.
 
La finalul vizitei sale în judeţul Constanţa, Monica Macovei a promis că vizita de la Peştera nu va fi singulară. „Voi reveni cu siguranţă în comuna Peştera. Acum am aflat că şi preşedintele Traian Băsescu a venit în această localitate. Am intrat aici, mie îmi place foarte mult şi îmi place acest om care se zbate singur şi uite ce a reuşit să facă, în comparaţie cu alte comune din Dobrogea. Îl admir şi voi veni tocmai pentru a lucra împreună şi pentru a crea idei“, a conchis Monica Macovei.
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii