Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ilegalităţile vizibile cu ochiul liber sunt, în acte, ca inexistente În mandatul lui Hristu Uzun, plajele sunt un exemplu veritabil de „aşa nu”! (document)

ro

07 Jan, 2020 00:00 2704 Marime text

Plajele din România sunt un exemplu veritabil de „aşa nu” pentru oricine îşi doreşte un turism prosper. Iar situaţia nu are cum să se schimbe, câtă vreme cei care ar trebui să controleze sunt, în realitate, complici ai celor controlaţi, susţine senatoarea USR de Constanţa Ramona Dinu.


Acesta afirmă că în repetate rânduri a atras atenţia asupra abuzurilor pe care le fac utilizatorii plajelor turistice, nerespectându-şi obligaţiile cu privire la stabilirea şi dimensionarea plajelor de nisip. Doar că, mai spune Dinu, ilegalităţile vizibile cu ochiul liber sunt, în acte, ca şi inexistente.


Şi cotidianul ZIUA de Constanţa a semnalat în repetate rânduri pe timpul sezonului estival faptul că deşi operatorilor economici li se cere să păstreze o distanţă de 5 metri între linia apei şi primul şezlong, pentru circulaţie şi efectuarea lucrărilor de întreţinere, în realitate, acestea erau amplasate la un pas de apa mării.

Sesizările constănţenilor şi ale turiştilor de vara trecută privind exploatarea abuzivă a plajelor de pe litoral nu l-au deranjat pe directorul ABADL, Hristu Uzun, dovadă că sezonul a trecut, guvernul s-a schimbat, iar omul PSD este mai departe pe scaunul de director.


Până vara viitoare nu mai este o eternitate şi sezonul îi va prinde din nou nepregătiţi pe oficialii ABADL. Cu toate că în cadrul unei dezbateri publice care a avut loc la începutul verii trecute reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au declarat că în 90% dintre situaţii utilizatorii respectă reglementările privind dimensionarea plajelor de nisip şi că ar exista doar un singur caz în care plaja nu a fost stabilită şi dimensionată în mod corespunzător.


Şi pentru că actualul sistem de control îşi dovedeşte limitele, Ramona Dinu a decis să-i controleze pe cei care ar trebui să controleze. “În acest sens, în baza Legii nr. 544/2001, am depus o solicitare către Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, cerând o copie a planurilor urbanistice zonale ale plajelor de pe litoralul românesc. Toate acestea, pentru a putea compara ulterior realitatea din acte cu privire la suprafeţele de plajă şi realitatea din teren”, afirmă senatoarea USR Ramona Dinu.
Solicitarea poate fi consultată în secţiunea Documente.

 

Până în acest moment, conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral nu a răspuns la solicitarea parlamentatului constănţean, preocupaţi probabil să demonstreze că doar în 10% din cazuri sunt nereguli privind stabilirea şi dimensionarea plajelor de nisip!

 

Citeşte şi:

Editorial Uzun de la ABADL stă la umbra aerului condiţionat şi se face că nu observă dispreţul administratorilor de plajă?!

Operatori economici din Mamaia şi Eforie, sancţionaţi pentru amplasarea şezlongurilor la un pas de apa mării

Bătaie de joc pe plajele din Mamaia. Şezlongurile sunt amplasate la un pas de apa mării

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii