Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cine a dorit un fotoliu în Parlamentul European În Monitorul Oficial a fost publicată lista tuturor candidaţilor (galerie foto)

ro

04 Apr, 2014 00:00 4797 Marime text
Biroul Electoral Central a închis, miercuri, lista candidaturilor depuse pentru alegerile europarlamentare din România, care vor avea loc luna viitoare. Lista cuprinzând denumirea ºi semnele electorale ale partidelor politice, ale alianþelor electorale, ale organizaþiilor cetãþenilor aparþinând minoritãþilor naþionale ºi ale candidaþilor independenþi care ºi-au depus candidaturile în vederea participãrii la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014 a fost publicatã în Monitorul Oficial de ieri.
Astfel, în tabel sunt trecute numele a 20 de formaţiuni politice şi candidaţi independenţi, care şi-au exprimat dorinţa de a ocupa un loc în Parlamentul European (PE).

Nici această sesiune electorală nu a trecut fără incidente, mai mulţi candidaţi fiind „descalificaţi“ de comisia electorală. Printre candidaturile respinse se numără şi cea a fostului senator liberal Mircea Diaconu, a peremiştilor Gheorghe Funar şi Corneliu Vadim Tudor, a Partidului Noua Republică, în frunte cu liderul Mihail Neamţu, a listelor de candidaţi din partea Partidului Verde, a Partidului Ecologist Român, a Partidului Dreptăţii Sociale, a Alternativei Socialiste şi a Alianţei Naţionale a Agricultorilor. De asemenea, au fost respinse candidaturile independenţilor Dănuţ Liga - fost deputat PDL, Valentin Dăeanu, Adrian Toader, Nicolae Toteanu, Vasile Iuştiuc şi Doina Elena Noghin, precum şi cea a fostului deputat Maria Stavrositu, aflată pe poziţia a treia în lista PNŢCD. Cei cărora li s-au respins candidaturile pot depune contestaţie până pe 10 aprilie.

Dintre candidaturile admise de BEC fac parte alianţa electorală PSD-UNPR-PC, UDMR, PNL, PDL, PMP, PNŢCD, PP-DD şi Forţa Civică. De asemenea, independenţilor Corina Ungureanu, Constantin Tiţian Filip, Pericle Capsali, Peter Costea şi Paul Purea le-a fost acceptată candidatura pentru europarlamentare.
Şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a luat cunoştinţă de lista celor validaţi pentru PE. Astfel, pe pagina de Internet a ANI a fost creată o secţiune specială, unde sunt publicate declaraţiile de avere şi de interese depuse de către candidaţi pentru sesiunea de alegeri europarlamentare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii