Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României trebuie să afle că litoralul românesc al Mării Negre nu începe şi nu se termină între graniţele staţiunii Mamaia!

ro

28 Sep, 2019 00:00 1689 Marime text
În ultimii ani, din poziţia de senator USR de Constanţa, Ramona Dinu a încercat să atragă atenţia autorităţilor centrale cu privire la pericolul reprezentat de lipsa investiţiilor în sudul litoralului românesc. Spre exemplu, în staţiunile de pe raza administrativ-teritorială a municipiului Mangalia, infrastructura este parcă desprinsă din începutul anilor ’90.
 
„La finalul anului trecut, am adresat o interpelare prim-ministrului Viorica Dăncilă, încercând să aflu ce proiecte are în derulare Guvernul, cu scopul de a dezvolta turismul românesc de la Marea Neagră. În răspunsul primit nu mi se precizează niciun proiect explicit şi nicio sumă cu privire la investiţiile care au sau vor avea loc. Mi se garantează, în schimb, că „dezvoltarea turismului în România, conservarea resurselor turistice, creşterea competitivităţii şi atractivităţii României ca destinaţie turistică la nivel regional şi internaţional, reprezintă obiective prioritare pentru Ministerul Turismului”, susţine senatoare.
 
Dinu insistă şi vrea să ştie punctual care sunt măsurile pe care guvernul le-a luat şi le va lua în continuare pentru dezvoltarea staţiunilor turistice din sudul litoralului românesc. În acest sens, i-a adresat doamnei Viorica Dăncilă o nouă interpelare, cerând un răspuns scris la următoarele 3 întrebări:
„Care sunt acţiunile întreprinse de Guvern începând cu anul 2017 şi până în prezent pentru sprijinirea dezvoltării şi modernizării acestor staţiuni turistice, îndeosebi în ceea ce priveşte reabilitarea infrastructurii tehnico-edilitare, rezolvarea deficitului de forţă de muncă, precum şi eficientizarea activităţilor de promovare turistică?
 
Care sunt proiectele demarate şi derulate de către Guvern în parteneriat cu autorităţile administraţiei publice locale pe a căror rază administrativ teritorială se află staţiunile din zona de sud a litoralului, îndeosebi cu autorităţile administraţiei publice locale din municipiul Mangalia?
 
Când estimaţi că vor apărea primele rezultate concrete în urma aplicării prevederilor cuprinse în Programul de Guvernare, respectiv în Masterplanul investiţiilor în turism, cu privire la staţiunile din această zonă turistică?” – se arată în interpelare.
 
Senatoarea USR de Constanţa consideră că litoralul românesc are nevoie de măsuri performante, cu rezultate măsurabile, nu de sloganuri ieftine din programe de guvernare niciodată implementate.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii