Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Chiru „Din ce mi-a spus Măndilă, nu este vinovat, cazul Calapod îl vom discuta în BPJ"

ro

13 Dec, 2011 01:00 2532 Marime text
Chiru_-_George_Mandila_032.jpgCodul Etic al PDL dă posibilitatea conducerii partidului sau Comisiei de Statut, Etică şi Litigii să decidă suspendarea din partid a unei persoane care a fost trimisă în judecată pentru o cauză penală, dar şi în cazul existenţei unor indicii solide privind comiterea unei infracţiuni.

Pentru un membru PDL care este condamnat penal pentru comiterea unor fapte săvârşite cu intenţie sau pentru un colaborator sau lucrător al Securităţii a cărui calitate a fost astfel stabilită de către instanţă sancţiunea este excluderea automată din partid. Pentru trimiterea în judecată se ia decizia suspendării din partid, dar nu în mod automat, ci de către Biroul Permanent sau de Comisia de Etică. O altă sancţiune este retragerea sprijinului politic pentru funcţiile publice în care persoana respectivă a fost susţinută de către partid, suspendarea pe anumite termene a calităţii de membru de partid, a unor drepturi sau suspendarea din funcţiile deţinute în instituţii publice.

„Cazul Calapod îl vom discuta în cadrul BPJ"

Preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, spune că, în urma intrării în vigoare a Codului Etic al PDL, va supune discuţiei BPJ „cazul Calapod", având în vedere că secretarul general al PDL Constanţa a fost trimis în judecată în luna septembrie, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi de fals intelectual.

Chiru spune că a auzit şi el că la nivel naţional ar fi vreo 22 de colegi ajunşi în atenţia Comisiei de Etică, însă nu are cunoştinţe dacă printre aceştia ar fi vreun coleg de la Constanţa.

„Cu Stere Sponte nu am discutat"

În ceea ce-i priveşte pe cei doi colegi ai săi, Stere Sponte - directorul OCPI şi George Măndilă - cancelarul organizaţiei judeţene, cercetaţi într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa în legătură cu documente falsificate prin care s-a obţinut administrarea unui teren în suprafaţă de 288,5 ha ce aparţinea de drept unei societăţi comerciale din Medgidia, Chiru spune că funcţionează prezumţia de nevinovăţie. Deşi faţă de cei în cauză s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, potrivit conducerii Serviciului Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa, Biroul Permanent Judeţean al partidului nu va lua deocamdată nicio măsură. Preşedintele Chiru explică de ce: „Eu nu cunosc mai multe amănunte din dosar, însă din ce am discutat cu George Măndilă am înţeles că nu este vinovat şi în scurt timp acest lucru va ieşi la iveală". Liderul democrat-liberal a recunoscut că deocamdată nu a reuşit să poarte discuţii în legătură cu acest dosar şi cu celălalt PDL-ist implicat, Stere Sponte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii